onsdag 12 oktober 2016

Biografi om Astrid Lindgren

Hon är mammaTILL PippiRonjaMadickenEmilBröderna Lejonhjärta och många, många andra… Men vem var egentligen Astrid Lindgren?
Visste du att hon tyckte om att spela fotboll och att hon drömde om att lära sig åka slalom? Eller att hon gillade att klä ut sigTILL häxa och skojaMED små barn? Visste du att hon skrev en väldigt hemlig bok för polisen och att hon fortsatte att klättra i träd även när hon var gammal?
I den här boken får du läsa den fantastiska historien om hur Astrid Lindgren från Vimmerby blev en av världens mest älskade författare.

Boken är rikt illustrerad – i samma anda som Astrid Lindgrens älskade barnböcker – av den prisbelönta illustratören och barnboksförfattaren Lisa Aisato.

 Bild och text hämtad från Mordenistas hemsida. DE har även gett mig boken som rec ex. Tack så mycket!!!

Det var verkligen intressant att läsa historien om Astrid Lindgren, har länge tänkt att jag skulle läsa någon biogrfi eller faktabok om henne men det har ännu inte blivit av. Denna gav mig mersmak, lite för att den är lättskriven så att även barn ska kunna läsa och förstå. Älskar verkligen alla illustrationerna, det gör boken än mer guldvärd att läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar