söndag 30 oktober 2016

I vansinnets öken (Maze Runner #2) av James Dashner

Efter flykten från labyrinten trodde Thomas att han och de andra skulle få sina liv tillbaka. Men ingen av dem visste vilken sorts liv som väntade dem.

Nu vet de. En bränd jord, förstörd av klimatförändringar och sjukdom. En värld som härskas av kaos.
Flykten är långt ifrån över. De står inför en ny och fruktansvärd prövning. De har två veckor på sig att korsa en förbränd öken och ta sig till andra sidan. De kommer att möta sjukdom, galenskap och vänner som inte går att lita på - ingen går säker.
Kommer Thomas och hans vänner någonsin att bli fria? Finns gåtans lösning bland Thomas förlorade minnen?
Missa inte den fantastiskt spännande fortsättningen i Maze runner-serien!
Texten kommer från Bokus sida om boken.

Har hört många som har tyckt att Maze runner serien inte är så bra, och jag kan inte minnas att jag tyckte att första delen var någon höjdare, men denna bok får mig verkligen engagerad och jag vill hela tiden läsa vidare för att vet vad som händer. Kan ju vara så att jag gärna vill se filmen sen när jg har läst boken och varför kan ni läsa i nästa stycke

När jag läser så ser jag Dylan O´Brien framför mig för att jag vet att han spelar Thomas i filmerna. Och min favorit TV serie är ju Teen Wolf där han spelar Stiles, så det blir någon maschup med Thomas och Stiles i mitt huvud. Sen undrar jag hur och vad som är annorlunda i filmen "The Scorch Trial" när filmen "Maze runner" skilde sig så från boken, så undrar jag hur de har gjort denna bok som film. Brukar inte känna igen att jag brukar tänka så när jag läser andra böcker, fast andra böcker kanske jag inte vet att de är filmatiserade när jag läser den och inte är så engagerad i skådelspelaren som spelar i filmen.


Efter jag hade läst ut boken kunde jag inte vänta med att se filmen, som jag nu har gjort. Men denna film är ju inte det minsta lik handlingen i boken, det är ju en helt egen historia. Det ända man känner igen är ju namnen på karaktärerna. Undrar hur de har kunnat få rättigheterna till det för de skulle egentligen kunnat göra detta som en helt egen filmserie och inte alls tänkt att ha någon förlaga från böckerna. Maze runner filmen var ju lite som boken ändå men hade följd inte boken till punkt och pricka men denna hade ju ingen likhet alls med bokorginalet. Sen kan jag väl tycka att filmen med sin egna handling blir intressant att se ändå. Och nu längtar jag både på att se sista filmen och läsa sista boken för att se hur det ska sluta.

3 kommentarer:

 1. Jag gillar dessa böcker riktigt mycket. Tycker tvärt om vad många andra tycker att första boken är svagast i serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade denna bättre än första boken...

   Radera
 2. Ja men visst var filmen helt annorlunda, jag såg den på bio och blev tok besviken för jag var inte beredd på det och satt och störde mig på typ allt. hade jag sett filmen med öppet sinne hade jag nog tyckt lite annorlunda :)

  SvaraRadera