måndag 10 oktober 2016

Tematrio - Alternativa NobelprisI veckans tematrio efterlyser Lyran; Vilken levande barnboksförfattare vill ni ge ett "Nobelpris"? Vilken svensk levande författare vill ni ge ett "Nobelpris"? Och vilken levande nordisk författare vill ni ge ett "Nobelpris"?
Sen på torsdag får vi reda på vem som får årets Nobelpris.

1. En barnboksförfattare som jag skulle vilja ge nobelpriset är Sven Nordqvist och det är för hans fyndiga historier och fina och roliga teckningar som både fångar barn och vuxna.
2. Sara Kadefors, levande svensk författare som skildrar vår samtid med en underhållande ton.
3. En nordisk levande författare är Sofi Oksanen som jag skulle vilja ge nobelpriset till, för skarp beskrivning av starka händelser både från nu och förr. Från Bokus sida kommer denna kommentar som jag tycker sammanfattar Oksanens författarskap klockrent " som skriver stilistiskt djärvt och med stort allvar om kärlek och krig, svek och övergrepp i Estland före, under tysk och sovjetisk ockupation."

7 kommentarer:

 1. Enda författaren i den här trion som jag läst böcker av är Sofi Oksanen

  SvaraRadera
 2. Sofi Oksanen är värd ett Nobelpris!

  SvaraRadera
 3. Jag har nog bara läst den översta men känner till de andra.

  SvaraRadera
 4. Inte läst något av dessa, men något av Oksanen borde man absolut försöka läsa någon gång. Och ja just det, Sven Nordqvist är ju upphov till Findus-böckerna, absolut värdig vinnare i barnbokskategorin! :)

  SvaraRadera
 5. Jag valde också Sven Nordquist :) Oksanen kanske man borde ge ett försök...

  SvaraRadera
 6. Jag har nog bara läst/sett Pettson och Findus.

  SvaraRadera