lördag 29 oktober 2016

Spöknät av Petrus Dahlin

Det är sommarlov och värmebölja. Tino drar runt hemma i villakvarteret och har inget att göra. Hans mamma har mått dåligt ända sen pappan lämnade dem, men Tino vet inte vad han ska göra för att hjälpa henne.

En dag dyker Akki upp. Hon är lika gammal som Tino, men väldigt annorlunda. Hon klär sig konstigt och pratar gammalmodigt. Kanske håller hon på med rollspel? Men det är något annat också, något nästan ... övernaturligt. När Tinos mamma plötsligt försvinner erbjuder Akki sin hjälp, men kan han verkligen lita på henne? Är hon vän eller fiende?

Text och bild kommer från Rabén & Sjögrens sida.

En liten läskig historia för åldersgruppen 9-12 år läste jag härmomdagen, och om jag inte är i rätt åldersgrupp gillade jag den, och då inte bara den mystiska biten utan hur Tino försöker ordna upp saken med att hans mamma mår psykiskt dåligt efter skilssmässsan. Och det lämnas lite öppet i boken för den lösningen för han och hans mamma framkommer inte. För när mamman försvinner och Tino kontaktar polisen kopplas även socialen in men det får man bara läsa om en gång, och jag tror inte de lämnar denna familj utan hjälp pga mamman mår så dåligt om hon inte efter hon har varit försvunnen får något genombrott i sitt mående och tar sig samman.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar