onsdag 28 februari 2018

Alvernas liv av Muriel Barbery

"Flickans händer var finlemmade och graciösa, kanske ovanligt stora för ett barn som hade fyllt tio år så sent som i november, men extremt böjliga. Hon höll dem, som sig bör, ovanför tangenterna innan hon skulle börja spela sitt stycke, lät dem vila i luften ännu ett ögonblick då de båda männen fick en känsla av att en egendomlig vindpust svepte genom kyrkan. Så sänkte hon händerna. Då kom stormen ..."

Två flickor är de sagolika hjältarna i Muriel Barberys nya roman. När vi lär känna Clara och Maria är de i tioårsåldern. Clara växer upp i en italiensk bergsby, Maria på landsbygden i Bourgogne, men deras verkliga ursprung är okänt. Båda två har speciella förmågor; Maria står i sällsam förbindelse med naturen och Clara visar sig vara ett musikaliskt underbarn. Det blir snart uppenbart att det finns ett mystiskt samband mellan de båda flickorna, och att de begåvats med sina övernaturliga förmågor av en anledning. Tillsammans måste Clara och Maria kämpa mot de mörka krafter som hotar människorna. Muriel Barbery har skrivit en storslagen berättelse som vibrerar av poesi, musik, konst och magi. Alvernas liv är den första boken i en serie om två.
Bokomslag och beskrivning från Bokus.

Jag läste för många år sen författarens bok Igelkottens elegans och gillade den jättemycket (betyg 5 av 5). Och förra året testade jag att läsa Smaken och trodde jag skulle gilla den, men den var så mycket annorlunda att jag klarade inte av att läsa den. Så jag var lite skeptisk när jag gav mig på den här, men detta gillade jag den har dock svårt att slå Igelkottens elegans. Men den är ändå så mycket läsvärd att jag inte alls ångrar mig att jag läser den. Sen är den ju inte alls samma, detta är fantastik med älvor och jag gillar det. 

Det verkar som det ska kommen en uppföljare på den här boken, men har ingen aning om när men ser framemot att få läsa den när den kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar