söndag 24 mars 2019

Gyllene sonen (Rött uppror #2) av Pierce Browm

Uppföljaren till science fiction-succén Rött uppror.

"Alla människor är inte lika mycket värda", förklarar han. Reslig och imperatorisk, som en örn. "De svaga har svikit er. Enligt dem bör de saktmodiga besitta jorden. De starka bör ta hand om de svaga. Det är demokratins storsinta lögn. Cancern som förgiftade mänskligheten."

Darrow är Röd, en ung gruvarbetare i en underjordisk koloni på Mars. Hans uppgift är att borra efter helium-3 som är avgörande för att göra planetens yta beboelig för människor. Darrow och de Röda vet att de är mänsklighetens sista hopp. Tills han upptäcker att de lever i en lögn.

Mars yta är både beboelig och bebodd. Där lever människorna i en strikt hierarki, styrd av de Gyllene som lever i lyx och överflöd. Med hjälp av en grupp rebeller lyckas Darrow byta identitet och utseende för att bli en Gyllene. Han infiltrerar Akademin där de kommande ledarna utbildas, hans mål är att förstöra systemet inifrån.

Nu fortsätter kampen. Med nya fiender och allierade.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris,

Läste första delen för några månader sen och gillade den skarpt, har ända sen dess tänkt att jag skulle läsa fortsättningen och nu äntligen har det blivit av.
Även denna är spännnande och bra men tror ändå jag gillar första delen bäst, men slutet gör att jag verkligen vill läsa sista delen nu med en gång.
Tyvärr vågar jag inte skriva så mycket mera om vad den handlar om eller annat pga det är andra delen av trilogi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar