fredag 22 mars 2019

Helgfrågan vecka 12 / 2019

Mia undrar över recensions exemplar i denna helgfråga, hon skriver så här:
Förra året tyckte jag det formligen vällde in recensionsexemplar och då mest sådana jag inte önskat. Jag blev givetvis väldigt glad och hade fullt upp med att läsa alla, en del ligger tyvärr fortfarande i den olästa högen. (men det kommer)
I år märker jag en skillnad, inte alls många överraskningsexemplar och svårt att få en bok man önskar.

Hur upplever du att det är? Något förlag som det är svårare att få recensionsexemplar ifrån?

Jag kan hålla med Mia att förra året fick jag rätt många överraskningsexemplar i brevlådan, men i år tror jag inte jag har fått något alls. Men det passar rätt bra för jag har inte hunnit läsa alla dem som dök upp i brevlådan än men i år försöker jag hinna med att läsa dem. 
Jag har även bett om recensionsexemplar och har oftast fått dem jag bett om, förutom från något stort förlag som inte hade möjlighet att skicka mig ett.


5 kommentarer:

 1. jo, det kan bli lite ojämnt, jag lånar mycket på bibliotek.

  SvaraRadera
 2. Den största skillnaden har jag märkt från Modernista förlag. De skickade många överraskningsexemplar under en period, som jag inte hann läsa. Nu skickar de inga böcker alls.

  SvaraRadera
 3. Jag har fått/bett om väldigt få recex, får tag i alla (nya) böcker som jag vill läsa på mitt jobb och/eller ljudbokstjänst och det är skönt att lämna tillbaka när en som jag oftast bara läser (lyssnar) en gång. ;)

  SvaraRadera
 4. Trevligt att få en föregående förfrågan ang. recex. Då kan man ju välja sånt som passar/intresserar, blir oftast bäst (och mer rättvisa) recensioner då.

  SvaraRadera
 5. Men vad skönt att någon mer märkt förändringen.😀

  SvaraRadera