torsdag 21 mars 2019

Hett i hyllan vecka 12 / 2019


Monika skriver så här om hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna bok är hittad på någon bokrea för flera år sen då jag verkligen var fast i att läsa Val McDermids böcker efter att ha sett TV-serien Mord i sinnet. Men har ännu inte kommit till denna än i ordningen i serien, det känns som det är dags att ta tag i att läsa i kapp serien.

Tony Hill och Carol Jordan står inför den tuffaste utmaningen hittills när de tvingas ta itu med en serie omöjliga mord. Carol är tillbaka i Bradfield efter de traumatiska upplevelserna i Berlin. Till sin förvåning upptäcker hon att Tony ordnat jobb åt sig på det lokala mentalsjukhusets säkerhetsavdelning. När en prostituerad mördas på ett exceptionellt våldsamt och groteskt vis ber hon honom om hjälp. Märkligt nog överensstämmer detta mord i minsta detalj med en serie mord som ägde rum några år tidigare. För de morden dömdes Derek Tyler och han kan alltså omöjligt vara den som begått det nya mordet. Det var också helt klarlagt att det var han som var mördaren. Ett nytt mord sker och nu är det bråttom. Teamet kämpar för att lösa gåtan. Medan Tony försöker knäcka Tyler beslutar sig polisen för att ge sig in i en operation som spårar ur fullständigt. Lockbetet försvinner och har antagligen hamnat i händerna på mördaren. Tony Hills hela psykologiska förmåga och Carol Jordans alla polisinstinkter krävs för att lägga pusslet rätt.Val McDermid är utbildad i Oxford och arbetade under ett antal år som journalist. Hon har skrivit en rad detektivromaner och tillhör numera de stora deckarförfattarna. Hennes böcker säljs över hela världen i stora upplagor. I Sverige slog hon igenom med Och sjöjungfrun sjöng sin sång som tilldelades Gold Dagger Award 1995. Hennes böcker om Tony Hill och Carol Jordan har filmats för TV.

3 kommentarer:

  1. Känner inte till den boken men tror att jag läst nånting av den författaren någon gång.

    SvaraRadera
  2. Det där var en bok som jag inte kände till. Tack för tipset.

    SvaraRadera
  3. Den har jag faktiskt läst och medan jag läste den tänkte jag att jag måste ha sett det avsnittet :) Gillar faktiskt TV-serien mer :)

    SvaraRadera