torsdag 14 mars 2019

Hett i hyllan vecka 11 / 2019


Om hett i hyllan skriver Monika så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Dagens bok är en bok jag har köpt på någon bokrea för flera år sen men som sagt allt blir inte läst även om man vill, för dessa sanna berättelser där barn far illa är ändå något som jag gillar att läsa även om det är hemskt...

En berättelse om den villkorslösa kärlek som bara en mor kan känna för sitt barn, Grace Connollys son Jack är svårt sjuk i en ovanlig sjukdom. Hela familjen påverkas starkt av treårige Jacks hjärtskärande kamp, och Grace vakar dag och natt vid hans sida. Samtidigt som hon helhjärtat engagerar sig i sonens behandlingar blossar en gammal kärlek upp på nytt bakom ryggen på sin man Stephen börjar Grace träffa sin ungdomskärlek Noah.   Den gränslösa kärleken till sin son får Grace att göra allt, hon lusläser det hon kommer över om den mystiska sjukdomen, övervakar läkarnas metoder och vill veta allt om varje medicin Jack får. Hon gör kort sagt allt en mor kan göra för sitt sjuka barn, men någon i hennes närhet misstänker hennes motiv.   En anmälan mot Grace har kommit in och misstankarna växer om att hennes moderliga omsorger om Jack är ett fall av Münchhausen by proxy,  att hon medvetet skulle förvärra och förstora sonens problem för att själv få uppmärksamhet. Utredarna hävdar att hon passar perfekt in i sjukdomsprofilen,  hennes engagemang runt sonens sjukdom är ovanligt starkt, hon ifrågasätter hela tiden den medicinska expertisen och hon tycks trivas lite väl bra på sjukhuset.   Snart kommer anklagelser även från personer i hennes närmaste omgivning. Grace börjar tvivla på allt och alla och frågar sig om och om igen: Vem har anmält henne? Vem vill henne så illa? Hela hennes värld ställs upp och ned och hon tvingas omvärdera allt,  kärleken till älskaren Noah och förhållandet till sin make Stephen och till sina barn Max och Erin.   Sorg, ilska, mod, kärlek och rädsla, allt ryms i denna gripande berättelse om en moders villkorslösa kärlek till sitt barn. Graces kamp för att bli trodd och få upprättelse engagerar läsaren och visar hur valen vi gjorde igår kan ha avgörande betydelse för allt som ligger framför oss.

2 kommentarer:

  1. Den skulle jag gärna läsa, verkar intressant.

    SvaraRadera
  2. Den har jag faktiskt inte hört talas om tidigare.

    SvaraRadera