fredag 1 mars 2019

Helgfrågan vecka 9/2019


Mias Helgfråga lyder denna vecka:

Det är ganska många som slutat blogga, jag har nog 3-4 på min lista minst, som inte bloggar längre. En del har gått över till Instagram, men en del har helt slutat helt. På måndagar är det ingen tematrio längre. Jag undrar 🤔 är livet för stressigt kanske eller vad beror det på?


Varför tror du många slutar blogga?

Jag har ju själv gjort ett uppehåll i att bokblogga, och orsaken var att livet satte stopp för inspirationen att fortsätta. Hamnade i en depression och blev till slut sjukskriven för utmattningssyndrom med fibromyalgi som följd.
Nu har jag inte jobbat på flera år och har bloggat sen hösten 2015. Och vad jag känner nu så kommer jag nog att fortsätta även om det känns lite jobbigt vissa dagar.
Sen att andra har gått över till Instagram, kan förstå det för det går snabbare att ta en bild och skriva en liten text, även om jag själv inte förstår det, skriver heller ett blogginlägg. Ev fler som ser och likar, än de som ser och skriver en respons som en kommentar på ett blogginlägg.


Bonusfråga: Ett tips på en bra bokblogg

Här kan jag svara att även om jag skriver inlägg på min egna blogg så har jag nästan helt sluta läsa på andras bloggar, för jag har mer fastnat för att se på Booktube (=Youtube). Även om jag saknar en del av bloggarna.
Måste ju säga Ewelinas bokblogg pga vi läser en hel del böcker tillsammans förutom hon har en trevlig blogg.
Sen gillar jag Vargnatts bokhylla, Nellons bokblogg och Fantastiska berättelser ( som tyvärr har blogguppehåll för jag hoppas hon börjar blogga snart igen, kan dock förstå att det kan vara svårt när man har tre småbarn).

12 kommentarer:

 1. Jag läser många bokbloggar när jag har tid. Booktube har jag inte kollat på, känner mig lite för otålig för det, men kanske missar jag något? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns en del tips på booktubers, tyvärr är de flesta engelskspråkiga om du har problem med det...

   https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/01/min-bokresa-21-booktube.html

   Radera
 2. Man får ju fler omedelbara likes på Instagram, men ibland så undrar jag om folk läser texten där...

  SvaraRadera
 3. Jag har inte riktigt fastat för Booktube, men jag har kanske inte hittat de rätta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tips om du vill hitta en booktuber du gillar har jag gjort ett inlägg där jag har listat några (många) av dem jag ser på. Jag är en som både ser de som bara läser och talar om YA- unga vuxna romaner, eller bara klassiker eller har en salig blandning etc, de flesta är engelskspråkiga ...

   https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/01/min-bokresa-21-booktube.html

   Radera
 4. jag tycker bäst om bloggen. använder inte Instagram så mycket

  SvaraRadera
 5. Jag tror det beror på varför man skriver om böckerna. Jag skriver mycket för mig. Instagram kanske mest är för att få följare? Jag vet inte riktigt. Jag följer (när jag loggar in igen) mest personer som inte läser på instagram. Vackra slott, övergivna platser och historiska platser är det jag följer. Svårare att göra det på bloggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, min blogg är nog mest för mig, men det är kul att se att andra läser och kommenterar.
   Visst ibland är det ju bilden som är det viktiga på Instagram.

   Radera
 6. Har iofs inte möjlighet att använda Instagram, men inser ju helt klart att bloggandet passar mig bättre. Gillar den stimulerande utmaningen med att skriva bokbloggstexter av olika slag, få ihop text och bild. Kontakten mellan bokintresserade är också självklart ett stort plus.

  SvaraRadera
 7. Har Instagram också men det är bloggen som är det viktiga för mig.

  SvaraRadera