lördag 23 mars 2019

Wundersmeden, Morrigan Crow & den hemliga kraften (Nevermoor #2) av Jessica Townesnd

Äntligen! Andra delen i succéserien Nevermoor är här! Morrigan Crows magiska äventyr fortsätter.

En förtrollande upplevelse! En virvel av fyrverkerier, magiska dörrar, drakar, talande djur, levande skelett, en gigantisk katt och en stad som är en galen labyrint. Härlig bokserie för slukaråldern. Nevermoor är spännande, rolig, fantasifull och alldeles underbar. En bokserie som lever kvar länge.

Morrigan Crow har besegrat sin förbannelse. Hon har klarat utmaningarna och ska få gå i Nevermoors magiska skola, Wundersamfundet. Äntligen har hon chansen att för första gången i sitt liv vara med i en gemenskap och få vänner.

Men allt blir fel. När de andra eleverna får veta vad Morrigans hemliga talang är vill ingen ha med henne att göra. Och när flera personer mystiskt försvinner får hon genast skulden.

Morrigan måste bevisa att hon är oskyldig. Hon måste lära sig att styra sin underliga kraft och visa att hon hör hemma i sin nya skola. Annars kan hon bli relegerad och förlora det enda hem hon någonsin haft.


Serien om Nevermoor är en världssuccé som sålts till över trettio länder.

Bokomslagsbild och beskrivning av handling hämtad från Semic förlags hemsida,  jag får härmed även tacka förlaget för recensionsexemplaret.

När första delen av Nevermoor kom ut på svenska hade jag redan hört mycket om boken från engeslktalande bokrecensenter, och redan känt att det var en bok jag skulle gilla, och det gjorde jag.
Därför hade jag även stora förhoppningar på del två och även här hade jag hört mycket bra ord om den från engelsktalande innan jag läste.

Jag kan hålla med om berättelsen om Morrigan Crow är fascinerande att läsa och jag sugs lätt in i handlingen efter några kapitel, för det var lite trögt i början. Sen att det ska jämföras med Harry Potter så fort det börjar vara magi med i spelet och en magisk skola plus kampen gott mot ont, jag skulle vilja att böcker fick visa på sin egna storhet, och det gör Nevermoor- serien och Morrigan Crow, de behöver inte jämföras.

Jag skulle faktiskt vilja säga att dessa böcker slår Harry Potter, om man som jag inte är jätteförtjust i de två första Harry Potter böckerna, och jag har gillat Nevermoor från nästan första sidan.

Nu är jag ju vuxen, men gillar att läsa om barn/ungdomar om det är väl skrivet, som just Nevermoor är, men jag skulle tro att barn i den ålderskategorin som boken sägs sig riktas till, 9-12 år, behöver vara goda läsare för att klara av att läsa den. För jag jämför med min 13½ årige son som inte alls fastnade för första boken när han provad att läsa den ( han valde att läsa Magi av Angie Sage istället), en orsak var att han tyckte början var tråkig. Jag vet att jag inte riktigt fastnade för boken förrän ett par kapitel in, så jag kan förstå honom, pga att jag vet att han inte är en stor eller van läsare.

1 kommentar:

  1. Ser fram emot att läsa den här! Gillade första delen mycket :)

    SvaraRadera