onsdag 20 mars 2019

Hur du blir pirat av Hicke Hiskelig Halvulk III (#2) av Cresida Coell.

Eftersom Hickes pappa är hövding över Håriga Huliganerna förväntas Hicke vara extra modig. Men han varken känner sig eller ser ut som en hjälte. Han har visserligen lyckats tämja (nåja) sin egen drake och räddat hela vikingabyn från två hungriga jättedrakar, men det var då det. Ingen blivande hövding över Håriga Huliganerna klarar sig utan grundläggande piratträning! Nu måste Hicke lära sig allt om fäktning till sjöss, skeppsbrott och skräckinjagande bärsärkarvrål. Så dyker den synnerligen opålitlige vikingen Alvin upp med en ledtråd till var Hickes anfader piraten Fulskägg den Fasansfulles skatt är begravd. Bara en äkta arvinge till Fulskägg kan hitta skatten. Det allra värsta är att Hickes kusin och ärkerival, Snorslödder, plötsligt får en väldig lust att ge sig ut på skattjakt.

Cressida Cowell är en av Storbritanniens mest älskade och lästa författare. Hennes bästsäljande böcker om draktränaren Hicke har sålt i miljoner exemplar och gett upphov till flera filmer och en TV-serie. Nu kommer den första delen i hennes nya trilogi, som snabbt hamnat i topp på Englandslistan.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Den första boken i den här serien Hur du tränar din drake lyssnade hela familjen på som ljudbok när vi bilade någon semester för några år sen då mina söner var lite mindre och i rätt ålder för dessa böcker. Hela familjen gillade boken. Och jag har länge tänkt att läsa fler ur serien men det blev inte dags förrän nu när jag lyssnade på den som ljudbok. Och den är inte längre än ett par timmar så det tog mig endast en dag. Men den är så bra så man ville inte sluta att lyssna. Så även om jag inte är ett barn i rätt ålder så får jag en spännande berättelse med stor underhållning att läsa(lyssna till).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar