onsdag 6 mars 2019

Jag lät dig gå av Clare Macintosh

Femårige Jacob och hans mamma är på väg hemåt en mörk och blöt novemberkväll. De har bara en kort bit kvar att gå när han plötsligt släpper taget om hennes hand och springer ut i gatan. Samtidigt kommer en bil körande i rasande fart och Jacob hinner inte undan. Föraren smiter och kvar på gatan ligger den döde pojken. Över honom hukar sig hans svårt chockade mamma. Hela hennes liv har krossats i ett ögonblick.
Fallet hamnar på polisinspektör Ray Stevens bord. Han har inga ledtrådar men är fast besluten att hitta den skyldige, och är beredd att riskera allt för att skipa rättvisa åt en kvinna som drabbats av varje förälders värsta mardröm.
För Jenna är det omöjligt att fortsätta leva i hemstaden Bristol hennes liv är ödelagt. Det enda hon vill är att lämna allt bakom sig och börja på nytt. Jenna flyttar till en liten by i Wales. Hon försöker desperat glömma sitt förflutna men jagas av fasansfulla minnen. Byns invånare undrar förstås vem hon är och varför hon sökt sig just dit. Men Jenna håller alla på avstånd, släpper ingen in på livet.
Medan polisen arbetar börjar Jenna långsamt tro på en framtid. Men är det alls möjligt att lämna ett liv för ett helt annat?
Det förflutna kommer obönhörligt ifatt henne och dess konsekvenser är förödande.

CLARE MACKINTOSH arbetade i tolv år som polis innan hon lämnade yrket 2011 för att arbeta som frilansjournalist och konsult inom sociala medier. Idag skriver hon på heltid. Jag lät dig gå bygger på ett fall som hon tidigare arbetade med som polis.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

En thriller som jag har tänkt läsa länge, läste författarens Jag ser dig för ett halvår sen ungefär, och den gillade jag jättemycket så jag hade stora förväntningar på denna.
Dock så slog de inte riktigt in, förstod inte vad denna bok gjick ut på fast när jag kommer in i andra delen, då man får förklarat lite mer om vad som pågått och vad som händer. Så fastnar jag lite mer i handlingen, även om slutet inte är helt överraskande för mig, jag förstår hur det hänger ihop innan vi får det berättat för oss.
Men det är ändå en psykologisk thriller jag redkomenderar. 

Denna bok passar även in i Kaosutmaningen #18- en bok som är berättad i jag-form. (Inte hela boken men till stor del).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar