fredag 23 augusti 2019

Helgfrågan vecka 34 / 2019

Mia skriver så här om helgfrågan denna gång:

 Jag gillar att läsa deckare och även en och annan feelgood. Men ibland blir det för mycket "mellanspel", typ som i de gamla filmerna med Fred Astaire, då det bara var dans hela tiden. Och vissa deckare kan innehålla så mycket sex att man glömmer själva "mordet".

Vad tycker du är för mycket mellanspel i böcker?
Tycker att vissa författare, kan glida ut i beskrivningar om allt möjligt som inte tillför historien något och det blir bara jobbigt. Kan gälla beskrivningar av omgivningar, kläder eller tekniska saker etc, då blir det att man helt enkelt ibland bara får skumma texten.

Sen har vi ju just sexscener som Mia själv nämner, jag är inte alls intresserad av dem, och sen kan ju många sådana vara så dåligt beskrivna (det används uttryck som inte har något med saken att göra, som tex som kyssar smakar som stärnstoft och regnbågar etc) att man skäms av bara det. 

Det finns även en bonusfråga I helgen ska det bli fint väder enligt SMHI, vad ska du hitta på?
Har inga speciella planer, men lite fint väder skulle väl sitta fint, om det inte blir för varmt bara, för det klarar jag sämre än kyla.

8 kommentarer:

 1. Ja, det får inte blomma ut alltför mycket med beskrivningarna. Det är svårt att beskriva en orgasm utan att läsaren famlar efter skämskudden, och det har inget med prydhet att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha! Jag famlar efter skämskudden konstant när det gäller sex i skönlitteratur. Bara så jäkla tråkigt och pinsamt. Jag vill inte veta hur deras bajskorvar ser ut heller eller om de har snorkråkor i näsan. Naturligt men inte intressant för någon annan än den vars kropp det gäller.

   Radera
 2. Vissa författare tycker jag klarar sexscener väldigt bra! Men så finns det andra som bör hålla sig ifrån det.

  SvaraRadera
 3. Upprepande sexbesjrivningar i deckare kan störa. Och annan onödig utfyllnad som känns som transportsträckor för att fylla ut sidantalet.

  SvaraRadera
 4. Man kan ju skratta åt de fånigaste sexscenerna också, ett gott skratt förlänger livet! Och stjärnstoft, borde inte det smaka lite som sand?

  SvaraRadera
 5. det kan vara ungefär vad som helst som hamnat på fel plats som upplevs som ointressant mellanspel. fint väder, ja tack, men inte varmt och inte hög luftfuktighet

  SvaraRadera
 6. Ja det där med stjärnstoft och regnbågar lät ju småknasigt. :D

  SvaraRadera
 7. Ja jag har då aldrig känt att någon kyss smakar stjärnstoft, hihi

  SvaraRadera