torsdag 8 augusti 2019

Hett i hyllan vecka 32 / 2019

Då var det dags att dela med sig av en hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Min hyllvärmare är en bok jag tror jag har läst när jag gick i gymnasiet då jag skrev en uppsats om Ernest Hemingway, men har köpt för ett antal år sen för att ha med i min nobelutmaning jag har som innebär att jag vill läsa minst ett verk av varje Nobelpristagare.

Farväl till vapnen
Bokomslaget stämmer inte med min upplaga.
Boken utspelas under första världskriget och blev en av Hemingways stora romansuccéer. Den helt unge amerikanen Frederic Henry - med uppenbara drag av Hemingway själv - tar värvning som frivillig. Han får rangen löjtnant och placeras som ambulansförare vid fronten i norra Italien. Det är där italienarna kämpar för att hålla stången mot de anfallande betydligt bättre rustade österrikarna och tyskarna - och de lyckas inget vidare. 

3 kommentarer:

  1. Jag vet att jag har läst en del av honom, men har ingen aning om vilka.

    SvaraRadera
  2. Den har jag läst för väldigt länge sedan. Minns att jag tyckte att den var bra.

    SvaraRadera