torsdag 1 augusti 2019

Hett i hyllan vecka 31 / 2019


Bokföring enligt Monika skriver så här om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna gång är det en bok jag fått som present för längesen (nu ångrar jag verkligen att jag inte har haft mera koll när jag fått/köpt mina böcker) som står och samlar damm, men det är ändå en bok jag vill läsa men det har ännu inte blivit av.
Mödrar och söner (cd-bok) I år fyllde jag sextioåtta år och min mor nittiotvå - Vi har blivit gamla båda två och det börjar bli bråttom att göra det jag länge velat: att skriva om henne.? 
Med faderns efterlämnade livsberättelse i handen far författaren en tidig vårdag för att besöka sin mor i Athen. Det blir ett veckolångt möte där faderns historia varvas med samvaron med modern. 
Dråpliga, spännande och gripande scener från det förflutna och nuet griper in i varandra. Man skrattar och gråter om vartannat. Familjens ursprung klarnar, hemligheter blottläggs, minnen förstärks. 
Moderns kärlek till maken och sönerna växer fram som en stor, stilla flod i hennes ådror. På ett oförglömligt sätt gestaltar Kallifatides moderns liv och lyckas beröra oss djupt.

3 kommentarer:

  1. Har inte läst något av honom och egentligen vet jag inte om jag är speciellt lockad att göra det. Har nog lite förutfattade meningar 😳

    SvaraRadera
  2. Jag har alltid gillat Kallifatides böcker!

    SvaraRadera
  3. Den står och värmer min hylla också. Jag har haft med den i Hett i hyllan och jag vill verkligen läsa den.

    SvaraRadera