torsdag 15 augusti 2019

Hett i hyllan vecka 33 / 2019

Så här skriver Monika om inläggsserien Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

The President by Miguel Angel AsturiasI början av året skrev jag upp böcker som skulle ingå i Hett i hyllan inläggen under året, men upptäckte nu när jag skulle skriva detta inlägg att jag skulle behövt en bild på just min bok, men jag får väl ta ett annat omslag, hittar inte ens ett bra svenskt.

Presidenten är en roman skriven 1946 på spanska av författaren och diplomaten Miguel Ángel Asturias från Guatemala. Romanen utgör en milstolpe i latinamerikansk litteratur och utforskar den politiska diktaturen och dess effekter på samhället.

4 kommentarer:

 1. En helt okänd bok för mig men kan nog vara intressant!

  SvaraRadera
 2. Känns inte som en bok för mig, men den är säkert intressant.

  SvaraRadera
 3. Den verkar jätteintressant. Jag har nog aldrig läst Asturias, men det skulle jag gärna vilja.

  SvaraRadera
 4. Jag har också problem med att hitta rätt omslag ibland till vissa gamla hyllvärmare. Eller, ibland behöver de inte ens vara gamla men det kan vara en reabok (*host* rätt vanligt) som inte finns längre...

  SvaraRadera