onsdag 21 augusti 2019

Vassa föremål av Gillian Flynn

Vassa föremål (pocket)


På sin chefs begäran beger sig Chicagojournalisten Camille Preaker till sin hemstad Wind Gap i Missouri, för att rapportera om fallet Natalie Wood, en tioårig flicka som är spårlöst försvunnen. Året innan kidnappades nioåriga Ann Nash under liknande omständigheter och hittades kort därefter mördad.
Camille har inte satt sin fot i hemstaden på åtta år och bävar inför att återse sin mor Adora. Relationen har alltid varit ansträngd och Camille inser snart att ingenting har förän drats; Adora håller henne på avstånd så som hon alltid gjort, samtidigt som hon verkar närmast besatt av att ta hand om Camilles tretton åriga halvsyster Amma, en bedårande men också manipulativ flicka som på ett märk ligt sätt håller hela den lilla staden i sitt grepp.
Camille börjar intervjua de försvunna flickornas anhöriga, men i takt med att pussel bitarna faller på plats tycks sökandet efter sanningen på ett oroväckande sätt leda henne tillbaka till den egna familjen, till ett sårigt förflutet som nu till slut hunnit ikapp henne.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Jag äger denna bok i pocket, men valde att lyssna på den istället, och den fångade mitt intresse och jag hann lyssna på den endast i tre dagar innan jag hade läst klart den.
Den här är lika bra, psykologisk thriller, som Flynns andra böcker som jag redan har läst, och det är nästan till de sista skälvande sidorna man förstår hur allt hänger ihop.
En läsvärd debutroman och nu vill jag se TV-serien Sharp objects som baseras på denna bok.

1 kommentar:

  1. Tror faktiskt det här är min favorit av hennes böcker! Vill också se tv-serien.

    SvaraRadera