söndag 4 augusti 2019

Min bokresa # 51 - Noveller/kortromaner vs tegelstenar

Har tänkt lite med det är om vilken längd av böcker jag gillar bäst, och när man räknar en bok till det ena eller andra.

Noveller
Kortromaner under 150/200 sidor
Tegelstenar över ca 500 sidor.

De engelska namnen tillika de svenska, det är lite förrvirrande att de kallar en roman - novel. Men en novell är en short history och en kortroman kallas novella.

Jag vet inte vad jag tycker är den längd en bok har som den ultimata, jag läser gärna en tegelsten som en novell/kortroman. Men jag kanske gillar romaner som är i längden av ca 250-300 sidor som den jag helst plockar upp. För jag vill ändå att boken ska ta slut och att man inte måste kämpa med en längre bok.
Fast jag läser ju gärna fantasy och de är ju oftast tegelstenar de flesta av dem.

Tycker det är fascinerande att läsa en bra novell (kortroman) då de är bra skrivna, där författaren klarar av att berätta en rik och innehållsfull berättesle på ett par få ord. Just Alice Munros noveller gillar jag.

Vad har ni för tankar om detta ämne, lämna gärna en kommentar, med länk om ni skriver i egen blogg på Twitter eller Instagram.

Övriga mina bokresor kan ni se här.

1 kommentar:

  1. Kul ämne! Jag gillar att läsa noveller, men tyvärr blir det inte så ofta. https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2019/08/min-bokresa-51-novellerkortromaner-vs.html

    SvaraRadera