lördag 29 juni 2019

Den mörka ängeln (Ruth Galloway # 10) av Elly Griffiths

Den mörka ängeln (inbunden)Den mörka ängeln är tionde boken om rättsarkeologen Ruth Galloway i brittiska Norfolk, som alltid blir indragen i mystiska och spännande fall.

Ruth blir smickrad när hon kontaktas av den italienska arkeologen Angelo Morelli som hon tillbringade en natt med för länge sedan. Han behöver hjälp med att uttolka ett fynd av benrester i en liten bergsby nära Rom. Det var åratal sedan Ruth hade semester, så en vistelse i Italien kan hon inte tacka nej till.

Tillsammans med sin dotter reser Ruth till Castello degli Angeli, där det inte blir så rofyllt som hon hoppats på. I byn hittar hon en medeltida helgedom men också mörka hemligheter som leder tillbaka till krigsåren och motståndsrörelsen. Överraskande nog dyker dessutom hennes arbetspartner kommissarie Harry Nelson upp, vilket kommer väl till pass när ett mord sker. Vad är det Ruth är på spåren som någon i byn är beredd att mörda för att hålla hemligt?
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Ända sen jag började läsa denna deckarserie om Ruth Galloway, som är arkeolog med inriktining på kriminologi, som gör att hon jobbar nära polisen i många fall och böcker. Jag tycker berättelsen runt om varje fall med Ruths liv och hennes vänner och polisernas privatliv, det gör att när jag har läst ut denna vill fortsätta att läsa för att se vad som kommer hända och ske med dem.
Denna är faktiskt en av de bättre i serien, jag gillar även att läsa om den italienska delen av historien med sin mystik och mörka hemligheter. 

1 kommentar:

  1. Åh, jag ligger ett par böcker efter i den här serien men vill så gärna läsa!

    SvaraRadera