lördag 22 februari 2020

Dark Matter av Blake Crouch

Dark matter (e-bok)


Vetenskapsmannen Jason Dessen spåddes en lysande framtid men allt förändrades när hans flickvän blev gravid. Istället för en framgångsrik karriär är han vid 40 års ålder fysiklärare, pappa till Charlie och gift med Daniela.

Är du nöjd med livet? Det är bland det sista Jason hör innan han slås medvetslös. När han vaknar är han fastspänd vid en bår och omringad av främlingar i skyddsdräkter. En man han aldrig har sett tidigare ler mot honom och säger Välkommen tillbaka. Men Jason känner inte igen sitt liv. Han har hamnat i en värld där hans fru inte är hans fru och hans son aldrig blivit född. Jason själv är inte en vanlig lärare utan ett uppmärksammat geni som har åstadkommit något revolutionerande. Något som borde vara omöjligt.

Är det hans gamla liv som är falskt, eller det nya? Jason ger sig ut på en resa för att hitta tillbaka till sin familj. En resa som tvingar honom att konfrontera de mörkaste sidorna av sig själv, samtidigt som han kämpar mot en skrämmande, till synes oslagbar fiende.

Oförutsägbar thriller om hur långt vi är beredda att gå för att leva livet vi drömmer om.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

En bok jag hade hört mycket gott om, men inte valde att läsa den förrän att den hade blivit vald till att läsas som readathonsbok i Thrillerathon, som jag försöker medverka i den vecka.
Sen blev jag verkligen glatt överraskad denna bok var så bra, inte alls hur jag hade tänkt mig innan jag läste den, men då hade jag inte läst beskrivningen av boken inne, eftersom den är en thriller så ville jag gå blind in i läsningen. Det var en snabb och omvälvande handling.
Det tog mig bara en dag att lyssna/läsa ut den. 
Nu är Blake Crouch en författare jag vill läsa mer av.

Denna bok ingår även i Kaosutmaningen # 29 - en bok av en författare du aldrig har läst innnan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar