onsdag 5 februari 2020

Jag ger dig solen av Jandy Nelson

Jag ger dig solen (e-bok)


Noah och Jude är tvillingar, bästa vänner, och olika som natt och dag. Noah vill hellre måla av världen i sitt skissblock än leva i den, medan Jude kastar sig ut i de högsta vågorna tillsammans med surfkillarna. Alla vill vara Judes vän, ingen vill vara Noahs. Tills Brian dyker upp, Brian som samlar på meteoriter och får Noahs kropp att vibrera. Men då inträffar det otänkbara ? en tragedi som slår tvillingarnas liv i spillror. Och allt förändras.

Tre år senare pratar tvillingarna inte längre med varandra. Noah har slutat måla och Jude har blivit en ensamvarg. Jude försöker ställa allt som gått fel till rätta, vilket sammanför henne med en excentrisk skulptör och en kille med världens krokigaste leende. Ett möte som kommer vända tvillingarnas liv upp och ner, igen.

Jag ger dig solen är en sprakande berättelse om himlastormande kärlek och mörka hemligheter, om sprudlande kreativitet och bråddjup sorg. En bok som inte liknar någon annan, av författaren till Himlen börjar här.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus

Varför, får jag bara i huvudet, har jag dröjt så långe med att läsa denna bok. Jag njuter av läsningen, även om jag kan tycka att tonåringarna känns lite unga i förhållande vad hur de uppför och tänker. De hade mycket väl kunnat få vara några år äldre, för de känns så mer mogna än sina 13-16 år som de är.

Den otänkbara tragedin och de mörka hemligheterna är det som gör boken så jag rekommenderar verkligen boken.

Denna bok får även ingå i Kaosutmaningen # 8 - en huvudperson är HBTQ+, (även om det är två huvudpersoner och handlingen inte bara cirkulerar om detta tema är det en stor del av handlingen.)

Denna bok är även en hyllvärmare, hett i hyllan, och ingår därmed i Mias bokhörnas utmaning Read Old books.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar