söndag 23 februari 2020

Min bokresa #78 - att göra upp läsplaner eller humörläsare? Detta ämne är något jag har skrivit om tidigare, men tänkte nu ägna ett helt bokrese-inlägg om det.

Så funderingen som ni kan svara på är hur är ni, planerar ni er läsning, eller plockar ni upp den bok ni känner för just då?
Håller ni på att läsa flera böcker samtidigt, just för att ni inte alltid känner att läsa en viss bok, så ni påbörjar flera stycken så att ni har att välja på vad ni vill läsa, just då?

Jag ska säga att jag gillar att planera vad jag ska läsa, speciellt om det är en readathon jag hör om på booktube eller hos bloggarna jag läser, då kan jag tänka ut vilka böcker jag vill läsa.
Men slutar det oftast med att jag inte läser de jag planerat alls, eller att jag råkar läsa annat för jag inte känner för de böcker jag har planerat just då.
Just precis nu har jag försökt vara med på thrillerathon och Tome Topple readathon, finns ett inlägg om det här.

Jag brukar tänka på vilka böcker jag vill läsa härnäst men det är oftast inte de böcker jag tänker på som jag plockar upp, utan mer någon som passar det humör jag är på och vad jag känner för att läsa då.

Sen är jag en stor bibliotekslånare så ofta har jag den pressen på mig att läsa vissa böcker, alltså innan lånetiden går ut.

Och en rejäl slalomläsare är jag, har oftast flera böcker på gång samtidigt, se bara gårdagens pågående läsning inlägget.


Bilderna är flera olika TBR (to be read), planerad läsning, som jag inte har läst allt från då jag sen har misslyckats med min planering, en del har bestått av flera ev böcker som jag har velat läsa under en readathon eller under en månad.

Ni får gärna dela med er av era tankar angående detta ämne, på egen blogg eller i kommentarerna.

Om ni är intresserad av tidigare bokresor finns de här.2 kommentarer:

  1. Imponerande bokhögar! Jag är en sådan som gillar att planera men det är sällan jag lyckas fullfölja mina planer: https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2020/02/min-bokresa-78-att-gora-upp-planer.html

    SvaraRadera
  2. jag försökte där ett tag ha planerad läsning men det fungerade inte alls så nu väljer jag mest det jag är sugen på :) Slalomläsning blir mest när jag har svårt att fastna i en bok men försöker läsa ut en bok i taget.

    SvaraRadera