tisdag 25 februari 2020

Nu ser du mig av Sharon Bolton

Nu ser du mig


Trots sin djupa fascination för Jack the Ripper har den unga London-polisen Lacey Flint aldrig jobbat med ett mordfall, eller sett ett lik på nära håll. Förrän nu.

När Lacey en kväll närmar sig sin bil ser hon en döende kvinna stå lutad mot passagerarsidan. Kvinnan har blivit brutalt knivskuren bara ett ögonblick tidigare, och dör i Laceys famn.

Lacey kastas huvudstupa in i sin första mördarjakt, och hon skyr inga medel för att hitta den bestialiska mördaren.

Men hennes första stora fall blir också början på en högst personlig mardröm. När Lacey får ett brev med välbekant innehåll, skrivet med blod, blir det uppenbart att det är en modern Jack the Ripper-kopia hon har att göra med. En som dessutom tycks vara fixerad vid just Lacey.

Ska hon, en oerfaren polis, kunna överlista mördaren? En mördare vars ökända förebild lyckades undkomma alla...
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Har länge tänkt läsa en bok av Sharon Bolton, att det blev denna då jag för Thrillerathon behövde en bok som någon hade rekommenderat till mig, var för att Evelina har tidigare sagt till mig att läsa den, då jag hade tänkt läsa den i en annan readathon (här ser ni hur många böcker som jag har på min att läsa lista och inte hinner till utan långt efter jag har tänkt läsa den).

Sen kan jag säga den att det var en bra deckare, och även om jag börjar ana mig till varför mördaren är fixerad vid Lacey, även om jag blir förvånad för det var inte det jag hade tänkt mig ändå.
Sen gillar jag kopplingen till Jack the Ripper (även om han är lite glorifierad).

Denna bok ingår även i Kaosutmaningen som #30- en bok någon rekommenderat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar