söndag 23 februari 2020

Fågeltribunalen

Fågeltribunalen TV-profilen Allis Hagtorn tvingas efter en offentlig skandal lämna sin partner och sitt jobb. På flykt från storstaden och allmänhetens blickar tar hon tjänst som trädgårdmästare och hushållerska i ett ensligt beläget hus vid en fjord. 

Men hennes arbetsgivare börjar snart uppvisa ett olustigt beteende. Plötsligt står den vresige, tystlåtne mannen bakom hennes rygg. Eller iakttar henne från ett fönster. Allis börjar undra över vad han ägnar sig åt i sitt noga tillslutna arbetsrum. 
I väntan på att mannens hustru ska komma tillbaka från en resa utvecklas deras tysta, obekväma möten till en isande relation. Och det blir alltmer uppenbart att ett försök att gottgöra tidigare synder inte alltid är tillräckligt… 
Fågeltribunalen är en intensiv psykologisk spänningsroman, med en andlöst dramatisk upplösning. 

Bokomslag och beskrivning hämtad från Modernista.
Tack även till förlaget för recensions exemplaret.

Ännu en bok jag valde att läsa för Thrillerathon när boken råkade dyka upp i brevlådan för några veckor sen, då jag behövde en bok som både var tunn och hade som sist blivit tillagd i min TBR (to be read) hög.
Däremot var jag inte så fångad av handlingen, även om den är lite egen, inte den vanligaste thrillern jag har läst. Tyvärr förstod jag även hur den skulle sluta efter att förutom att läsa boken och fått hinter om den, plus utifrån en blurb på boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar