lördag 12 februari 2022

Flickan från ingenstans (Passagetrilogin #1) av Justin Cronin

 

Det otänkbara inträffar: Ett topphemligt amerikanskt militärexperiment går fel och ett livsfarligt virus sprider sig ohämmat. Katastrofen är ett faktum och snart har världen för alltid förändrats. Allt som återstår för de chockade överlevarna är en kamp för tillvaron som präglas av rädsla för mörkret, för döden och för ett öde värre än så.

I detta undantagstillstånd söker två personer efter en säker plats där de kan gömma sig. Det är FBI-agenten Brad Wolgast och den föräldralösa sexåringen Amy Harper Bellafonte, som lyckades rymma från militärbasen strax innan det fruktansvärda hände. Wolgast är fast besluten att skydda Amy. Men för Amy är detta bara början på en mycket längre resa, en resa över tid och rymt, mot tiden och platsen där hon måste avsluta det som aldrig borde ha påbörjats.

Justin Cronin har med Flickan från ingenstans skapat en mycket speciell spänningsroman som närmast kan jämföras med Stephen Kings Pestens tid och Cormac McCarthys Vägen.

Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Denna tog lite tid att läsa inte för den var dålig utan att jag läste den under min lässvacka och att den är på över 900 sidor.

Men jag gillar att läsa om hur militären får ett virus att sprida sig och sätta skräck i människorna och även hur det utvecklats senare, jag gillar även att läsa och lära känna alla karaktärer och vad som händer när människorna än en gång försöker överleva då samhället som vi känner nu falerar och vi måste lita på vår egna förmåga att överleva. Sen att människor oftast dras mot att ta till hemska metoder för att de och dem de bryr sig om ska överleva är en stor del av denna berättelse som i andra överlevnadshistorier och dystopier jag har läst.

Denna bok ingår i Kaosutmaningen # 11- läs en tegelsten då denna är på 900+sidor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar