torsdag 24 februari 2022

Hett i hyllan vecka 8 / 2022

 

 Så här skriver Monika om Hett i hyllan 

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok som dök upp i brevlådan utan jag hade bett om det, men detta recensionsexemplar undrar jag verkligen över varför jag inte har läst än, då det var och är en bok jag ser framemot att läsa eftersom jag gillade författarens bok Miniatyrmakaren så ser jag verkligen framemot att läsa denna. Jag hoppas på att det kommer att ske senare år...

Hampstead Heath, London, 1980. Elise Morceau träffar Constance Holden och blir som förtrollad. Connie är vågad och förförisk, en framgångsrik författare vars bok ska filmatiseras i Hollywood. Elise följer med Connie till Los Angeles, en stad full av grandiosa drömmar. 
Medan Connie stortrivs i den elektriska nya världen, där alla siktar mot stjärnorna och där ingen riktigt talar sanning, har Elise svårt att hitta sin plats. Och när hon under en fest råkar höra en konversation som kastar saker över ända, fattar hon ett impulsivt beslut som kommer att förändra hennes liv för all framtid. 
London, 2017. Rose Simmons söker efter svar om sin mamma, som försvann spårlöst när Rose var spädbarn. När hon får veta att den sista person som träffade henne var Constance Holden - en författare som drog sig tillbaka på höjdpunkten av sin karriär - beslutar sig Rose för att söka upp Holden, på jakt efter en bekännelse...   

4 kommentarer:

 1. Ja den fick jag med och är också oläst

  SvaraRadera
 2. Jag fick också den, men jag har läst den 🙂 Väldigt långsam, lite annorlunda och bra.

  SvaraRadera
 3. Den här boken har jag sett här och där men jag har inte läst den.

  SvaraRadera
 4. Den har jag köpt på rean nu :)

  SvaraRadera