torsdag 26 juli 2018

Hett i hyllan vecka 30/2018


Bokföring enligt Monikas utmaning om att visa hyllvärmarna och kalla det Hett i hyllan passar verkligen in på denna sommar, för hur hett har det inte varit för både böcker och oss människor?

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag hittar ännu en deckare som jag inte har läst, fast skulle behövt göra, för jag har ju följt Jungstedts Gotlands utredare och vill ju fortsätta med det, och nu är det denna som står på tur i denna serie, som jag ser framemot så varför har jag inte läst den....?

Den idylliska kustorten Ljugarn håller på att vakna till liv inför turistsäsongen. Då hittas den välkände konstnären och småbarnspappan Henrik Dahlman mördad i sitt sommarhus, fastkedjad i sängen med handbojor.

När ett liknande mord begås på fastlandet dras kommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson in i en intensiv mördarjakt, samtidigt som deras kärleksförhållande prövas på allvar. Reportern Johan Berg är tillbaka på Gotland och bedriver egen spaning vilket försätter honom i livsfara.

Mari Jungstedts DET ANDRA ANSIKTET är en fängslande kriminalroman om kärlek, svek och dödliga begär. Det är den trettonde boken i serien om kriminalkommissarie Anders Knutas.

4 kommentarer:

 1. Den har jag stående oläst i hyllan också :)

  SvaraRadera
 2. Har aldrig läst något av Ljungstedt. Om jag skulle läsa en, vilken skulle du rekommendera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser gärna i ordning, även om det här gäller fristående deckare, för att det är i alla fall i denna serie samma grund utredare som finns med hela serien igenom.
   Denna första i denna serie är Den du inte ser.
   Jag tycker om alla lika mycket så jag kan faktiskt inte rekommendera en ur denna serie. Och någon annan serie av författaren har jag inte läst

   Radera
 3. Länge sen jag läste något av Jungstedt

  SvaraRadera