onsdag 25 juli 2018

Ordbrodösen av Anna Arvidsson

Med skrivna ord kan hon styra dina tankar och handlingar. Du märker aldrig när du blir hennes marionett.

I en värmländsk bruksort bor sedan århundraden tillbaka en säregen släkt. De har en stark ställning och en kraft som till varje pris måste hållas hemlig. Kvinnorna i släkten är ordbrodöser. Alba har aldrig önskat sig förmågan att styra andra människor, men accepterat att hennes framtid är utstakad. Hennes mor, mormor och mormors mor har alla fått kraften på sin artonårsdag. Inträdesprovet ska vara en ritual, inte ett verkligt test. När Alba misslyckas står alla handfallna. Ingen berättar vad de misstänker ligger bakom hennes oförmåga. Istället skickas Alba hastigt till en avlägsen släkting i Stockholm och bit för bit börjar hon själv lägga pusslet.
Men någon försöker hindra hennes sökande. Någon som inte skyr några medel för att nå sitt mål.
Någon som kan få vem som helst att lyda.

Anna Arvidssons debutroman är en andlöst spännande och originell berättelse om hemligheter och lögner, om de tysta krafter som finns inom oss och den svåra konsten att hitta sin egen väg.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Tänkt att läsa denna debut länge efter att jag läst alla goda recensioner den fick när den kom, men det tog som sagt ett tag innan jag fick gjort det.
Men vad bra den var när jag väl fick läst den, det var inte alls som jag tänkte den skulle vara, hade inte jättemycket koll på handlingen försökte hålla mig undan för att få reda på för mycket om handlingen innan jag läste den. Och det var bara bra för det var det som gjorde den så bra att man får reda på sakerna i samma takt som de i boken på vad som pågår och vad som ska hända. Även om jag förstod en del av handlingen rätt snabbt men det vågar jag inte skriva för mycket om pga vill inte tipsa de som ännu inte har läst boken om den.
Hoppas verkligen att Anna Arvidsson kommer att skriva fler sådana här bra och spännande böcker för jag ser verkligen framemot att läsa mer från hennes händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar