måndag 30 juli 2018

Syndig (PLL #5) av Sara Shepard

I idylliska Rosewood bor det fyra söta tjejer som bara inte kan låta bli att ställa till det för sig.... 
Hanna skulle göra vad som helst för att vara coolast i stan. Spencer rotar i familjehemligheter. Emily kan inte sluta tänka på sin nya kille. Och Aria är lite väl förtjust i mammans val av pojkvänner.
Nu när Alis mördare äntligen är bakom lås och bom tror tjejerna att de går säkra. Men de som glömmer bort det förflutna är dömda att upprepa det, om och om igen. Och vid det här laget borde de veta att jag ser allt de gör...

SARA SHEPARD är den amerikanska ungdomsboksförfattaren bakom succéserien Pretty Little Liars. Böckerna är inspirerade av hennes uppväxt i en förort till Philadelphia som kallas »The Main Line«. Pretty Little Liars-serien har sålt i över fyra miljoner exemplar och även gett upphov till den omåttligt populära TV-serien med samma namn. Pretty Little Liars: Syndig är den femte boken i serien.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Jag har sett på TV-serien Pretty Little Liars och verkligen gillat den serien, jag hade inte läst böckerna innan, men läser dem nu när Modernista håller på att ge ut dem. Sen följer verkligen inte TV-serien böckerna men det gör inget, jag har börjat gilla även att läsa dem för sin egna skull nu utan att jämföra dem med TV-serien.

OBS!!! LÄS inte detta om du inte har sett på TV-serien eller läst böckerna för nu kommer lite spoiler tankar!
Man märker när man  läser att boken känns som den riktar sig till lite yngre läsare än vad TV-serien gör för det känns som mindre hemska händelser sker, och att spänningen inte hålls lika högt i böckerna.
Även om det är mord och döda människor även i böckerna så blir jag inte lika skrämd eller upprörd när jag läser om det.

Något jag saknar i böckerna är Toby ( i böckerna dör han tidigt men i TV-serien är han en av huvudrollerna) han och Caleb ( som inte finns med i böckerna överhuvudtaget) är ett par av mina favoritkaraktärer i TV-serien.
Däremot i denna bok får vi se att Emily som har blivit tvingad att gå ut med att hon är lesbisk även kan falla för en kille, och när hon gör det så sätter A press på henne för den saken. I TV serien är hon strikt homosexuell, men jag gillar att böckerna tar upp att hon är bisexuell. 

Sen att hur tjejerna ser ut och att tex Emily har irländska rötter och har en massa syskon är helt annorlunda än vad det är i TV-serien.
Och att Hanna lider av sveket utav Mona, när det framkommer att hon var A. Och att hennes mamma har flyttat ut ur huset och hennes pappa har flyttat in med styvmor och styvdotter. Och hur Hanna och dotterns relation blir.

Jag är mycket ivrig till att läsa vidare i denna serie, för att se hur lika handlingen är till TV-serien och vad som blir annorlunda och sen besluta mig för vad som är sämre eller bättre.

Ni som har läst hit har säkert läst böcker och även sett TV-serien ni kan väl skriva vad ni tycker och jämföra i kommentarerna men börja med en spoilervarning till dem som behöver det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar