torsdag 28 februari 2019

Hetta av Jane Harper

Australien härjas av en svår torka och invånarna i den lilla avfolkningsorten Kiewarra tvingas dagligen fatta desperata beslut på grund av vattenbristen. Under mystiska omständigheter tar Luke Hadler livet av sin familj och sedan sig själv. Poliskommissarie Aaron Falk kommer tillbaka till sin barndoms hemtrakter för att närvara vid begravningen. Luke var hans bäste vän, men de delade även en mörk hemlighet.
Under århundradets värsta torka börjar Falk ifrågasätta vad som verkligen hände med Luke. Han bär på en bestämd känsla av att något inte stämmer – men ju mer han nystar i fallet, desto mer börjar gamla sår att blöda. Sedan länge begravda lögner tar sig upp till ytan, och Falk tvingas konfronteras med sina egna värsta minnen.
Hetta är en atmosfärisk thriller med mörka familjehemligheter - True Detective möter Liane Moriarty. Den utspelar sig i Australiens karga inland.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

En deckare jag har tänkt läsa länge, men tyvärr finns det ju så många fler böcker att läsa så det tog en stund innan jag läste den.
Men åh vad bra den var, inte rikitgt som vanliga deckare, utan man får ett helt sammanhang med en polis bakgrund till hans barndom och till hur fördomar gör det svårt för dem som hamnar utanför i små samhällen.
Den håller verkligen mitt intresse boken igenom och det gör att den bara tar några dagar att läsa ut.

Denna bok motsvarar även Kaousutmaningen # 23 en bok jag har läst på flera bokbloggar om .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar