torsdag 5 april 2018

Nevermoor- Morrigan Crows magiska förbannelse av Jessica Twonsend

Morrigan Crow är född med en förbannelse. Alla vet att hon för otur med sig. Hon får skulden för allt dåligt som händer: från hagelstormar till hjärtattacker och misslyckad sylt. Men det värsta med förbannelsen är att hon kommer att dö på sin elfte födelsedag. 

När Morrigan väntar på sitt dystra öde blir hon räddad i sista stund av den fantastiske Jupiter North. Han för henne till den mystiska staden Nevermoor. 

Hon tror att allt har löst sig, men det är bara början. Jupiter har valt ut Morrigan som kandidat till Wundersamfundet, Nevermoors mest svåråtkomliga skola. Hon ska tävla mot hundratals andra barn i svåra, farliga prövningar. Alla har en extraordinär talang av något slag. 

Men Morrigan? Vad är hennes talang? Har hon ens någon?

Om hon inte klarar prövningarna blir hon utkastad ur Nevermoor – och då kan hon inte undkomma sitt dödliga öde …

Ett förtrollat äventyr! En helt egen värld av magiskt silverstoft, svävande paraplyer, levande skuggor, drakar och en gigantisk katt. En bok som har det där extra – en upplevelse att minnas! Härlig, rolig, fantasifull och alldeles underbar. En bok för slukaråldern (och alla andra också).

 Nevermoor – Morrigan Crows magiska förbannelseär första boken i serien Nevermoor. Den har gjort internationell supersuccé och är såld till nästan 30 länder.
Bokomslag och beskrivning av boken hämtad från Semic förlags hemsida och jag tackar även förlaget för recensionsexemplaret jag fick.

Denna bok ville jag läsa med en gång jag hörde talas om den hos en hel del booktubers, och när jag fick reda på att Semic skulle ge utan kunde jag ju inte låta bli att be om ett recensionsexemplar och jag läste den med en gång jag fick den. 

Jag ångrar verkligen inte att jag läste den för den fånga mitt intresse från första sidan till sista sidan, tog bara en bok att läsa ut den.  Morrigan vinner mitt hjärta från första början och jag vill inte sluta att läsa om henne och de andra, Nu hoppas jag på en snar fortsättning för jag måste bara få veta vad som ska hända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar