söndag 27 december 2020

Läsplaner för 2021

 

Precis som förra året, då jag tänkte att jag skulle läsa ungefär enligt denna plan, att varje månad försöka läsa en klassiker, ett rec ex, en hett i hyllan bok , en ljudbok och en bok ur en påbörjad bok-serie jag läser, tänker jag nog hålla fast vid den planen även i år, då min att läsa hög av böcker är lika stor då som nu.

Så utifrån de planerna har jag punktat upp min läsning så här:


 • Precis som de senaste åren tänkte jag att jag kommer sätta ett Goodreadsmål, och i år sätter jag det på 150 böcker, även om jag i år lyckats läsa över 200 verk (böcker, noveller och seriealbum etc)
 • Sen bloggvis så kommer jag att fortsätta som jag gör nu inte ändra på något speciellt förutom att försöka få skrivit recensioner lite närmare på när jag har läst boken så att det inte blir ett överflöd av recensioner i december.
 • Sen måste jag bara få fortsätta läsa böcker tillsammans med Evelina, det ät så kul att diskutera böckerna medans man läser dem och vi har även så lika känsla och tankar för böckerna. Jag skulle säga att jag verkligen har hittat min själsfrände gällande boksmak ( och TV-serier).
 • Sen tänkte jag att om och när jag får höra om readalonger och/eller bokklubbar från bloggare och/eller booktubers som jag vill vara med att jag försöker att delta i dem. Just i skrivande stund så deltager jag i en slowreadalong av Octaiva E Butlers verk.
 • I år har jag tänkt att hålla i Kaosutmaningen 2021, och då måste jag ju deltaga i den.
 • Läsa klassiker vill jag fortsätta med, för jag har flera på lager som jag vill läsa.
 • Sen har jag en hel del hyllvärmare ( ägt längre än ett års tid) plus andra egna böcker som jag aldrig kommer till för jag är en stor biblioteksbokslånare. Så jag vill under året försöka läsa mer av dessa. (1 per månad) Jag har en lista på Hett i hyllan böcker här.
 • Likadant med rec ex som jag har fått ( en hel del av dem är sådana jag inte bett om) som aldrig blir lästa och bara samlas på hög. De vill jag försöka läsa i år och minst en per månad, även om en del känns som det är försent att läsa nu, men ....
 • Sen är jag ju en stor biblioteksbokslånare och har hur många som helst hemlånade och hinner aldrig läsa klart alla innan det är dags att lämna tillbaka dem. Så jag skulle behöva försöka minska den där olästa delen av alla böcker som jag måste ner till biblioteket och låna om och sen dra hem igen. Och tyvärr i år har jag lyckats låna en hel del drös nya så jag har inte kunnat minska antalet hemlånade böcker, nu har jag ca 40 olästa böcker hemlånade.
 • Jag är ju helt omöjlig på att avsluta serier jag håller på att läsa, flera är så länge sedan jag läste någon del ur så jag inte minns vad som hänt, så det bör jag verkligen ta tag i och försöka få avslutat några detta år. Kanske en sak att försöka med att få läst minst en bok ur en serie per månad?
 • Sen kommer jag väl medverka i några readathons under året ( behöver kanske hålla ner på antalet för jag hör talas om en till flera roliga varje månad och då läser jag inte de böcker som bäst behöver bli lästa då jag ska hitta på andra titlar som passar in i redathonerna). 
 • Har Storytel (plus från och med några månader tillbaka har jag även en Scribd-prenumeration) och har upptäckt att jag har en hel del böcker i min bokhylla där som jag verkligen ville få lyssnat på/läst så jag tänkte försöka även lyssna mer på ljudböcker än vad jag har gjort det senaste, det är något som går i omgångar att lyssna på ljudböcker. (Fast i år har jag faktiskt kunnat läsa både ljudböcker och e-böcker mycket mera än vad jag bruakr göra, dock har jag även plusat på en hel del titlar i Storytel-bokhyllan). Så i år tänker jag försöka använda dessa appar till att få läst flera (ljud-)böcker. 

2 kommentarer: