söndag 13 januari 2019

Min bokresa #21 - Booktube


När jag började upptäcka bokbloggar igen 2015 efter att haft några års uppehåll, så upptäckte jag även Booktubers. De som gjorde mig intresserade var Nelly på Nellons bokblogg, bokParadiset och Bokpotaten, de blandade sina bloggar med booktubeklipp. Så i början tittade jag mycket bara genom bloggar och på svenska, men sen gick jag över till engelsktalande booktubers, där många bara har booktubekanaler. Sen är de geografiskt utspridda till dessa länder, Storbrittanien, USA, Canada, Australien men även Nederländerna, Danmark, Finland och tror jag även Förenade Arabemiraten. Dock har två som jag gillat mycket som var från Tyskland respektive Österrike som slutat att göra videos.

Nu kommer jag att länka till mina favoriter ( de som jag ser allt av och gillar mest kommer överst, till de i slutet som jag kanske bara har följt en kort tid och/eller inte ser alla videoklipp av), jag kommer även att lägga in en del boktubeklipp i inlägget för att visa vad jag helst ser på. (Och det blev en diger lista och då är det inte ens alla jag ser på, inte konstigt att jag känner att jag inte hinner se allt jag vill.) På tal om att hinna se, så gillar jag videos som inte är längre än tio minuter (helst runt fem minuter), så det är konstigt att jag mest gillar vloggar som oftast råkar vara längre.

Som sagt det jag helst ser på är:
 1. Vloggar (reading men även allmäna)
 2. Curently reading /Friday reads ( vad de läser just nu)
 3. Videoklipp som inte är något av nedanstående
 4. Tags
 5. TBR
 6. Wrap-up
 7. Haul
Nu kommer listan, som inte är helt i favoritordning för det beror även på vad för sorts video de har gjort som gör att jag väljer den ena booktubern före den andra.  Detta blev ett mastodontinlägg men kul ändå att lista booktubers som jag gillar, så hoppas ni hittar några nya favoriter bland mina favoriter. Kul att se om jag kommer få några tips denna vecka....


  Vad tycker och tänker ni om detta ämnet, skriv gärna en kommentar eller länka i kommentarerna om ni skriver ett inlägg på er blogg eller annanstans.

  Tidigare bokreseor

  #1 - introduktion
  #2 - deckare/thrillers
  #3 - Wahlströms barn- och ungdomsböcker
  #4 - ljudböcker
  #5 - science fiction
  #6 - Årets bok 2018
  #7- bibliotek
  #8 - klassiker
  #9-bokgenrer
  # 10 -ålderskategorier
  #11 - viktorianska klassiker
  #12 - non fiction-sakprosa
  #13 - faktaböcker
  # 14 - andra världskriget
  #15-  biografier/memoarer 
  # 16 - sanna brottmål
  #17 - gemenskap läsare emellan
  #18 - böcker med jultema
  #19 -läsplaner som nyårslöften
  #20 - läsa på annat språk än svenska

  4 kommentarer:

  1. Ser att vi följer en del gemensamma, men en del av de andra ska jag ta och kolla upp. Min lista är inte lika lång, men innehåller några tips den också : https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2019/01/min-bokresa-21-booktube.html

   SvaraRadera
   Svar
   1. Ja den blev lite lång men jag kunde inte välja bland mina "älsklingar", du hade ett par som jag inte har sett så de ska jag kolla in lite senare.

    Radera
  2. Måste gå igenom din lista bågon dag, så många tips! :D

   SvaraRadera
   Svar
   1. Ja den blev lång, kunde inte utesluta någon ;)

    Radera