torsdag 17 mars 2022

Hett i hyllan vecka 11 / 2022

Så här skriver Monika om Hett i hyllan
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

 Ett recensionsexemplar som dök upp i brevlådan utan att jag hade bett om den, i från juli 2020 som jag ännu inte har läst.


Jackson Lambs grupp av misfitspioner har blivit bannlysta från de högpresterande MI5-leden i Regent's Park för diverse förseelser kopplade till droger och fylla, sex och ödesdigra misstag, politik och svek. Nu är de i stället samlade i Slough House, där de vänder papper snarare än utför operationer. Men ingen av dem har gått med i underrättelsetjänsten för att vara en »slö häst«. Nu har en pojke kidnappats och hålls som gisslan - och förövarna hotar att ta livet av honom i livesändning på nätet. Hur orderna från »Tjänsten« än ser ut, så tänker inte de slöa hästarna bara sitta stilla och titta på... Slöa hästar är första boken i Mick Herrons prisbelönta kriminalserie Slough House, som nu också blir TV-serie med Gary Oldman i rollen som Jackson Lamb.

2 kommentarer:

  1. Den låter spännande. Jag har inte läst din bok...tack för tips

    SvaraRadera
  2. Den har jag också oläst, men den finns med i min Boktolva i år så den kommer snart att bli läst.

    SvaraRadera