söndag 27 mars 2022

Solitaire av Alice Oseman

 

 My name is Tori Spring. I like to sleep and I like to blog. Last year - before all that stuff with Charlie and before I had to face the harsh realities of A-Levels and university applications and the fact that one day I really will have to start talking to people - I had friends. Things were very different, I guess, but that's all over now. Now there's Solitaire. And Michael Holden. I don't know what Solitaire are trying to do, and I don't care about Michael Holden. I really don't. 

Bokomslag och beskrivning av bokens handling är hämtad från Bokus

Jag har länge tänkt att läsa Osemans romaner efter att ha hört mycket gott om dem, sen har jag även tänkt läsa dem i kronologisk ordning utifrån utgivningsdatum, då var det bra att börja med denna som är den första, fast jag har läst författarens webcomic Heartstopper innan jag valde att läsa denna, och blev överraskad att de karaktärerna var med i denna handling så mycket som de var, sen kanske det inte var konstigt då en av huvudkaraktärerna i Heratstopper är denna huvudkaratkärs bror, fast jag visste inte förrän jag läste den här boken att de faktiskt skildrar mycket av samma tidsperiod men ur de två syskonens respektive synvinkel.

Sen hade jag för mig att det skulle vara en mera romansroman än det var, det skildrar mycket mera den vånda unga personer upplever för att platsa in i i samhället och livet och därmed blir psykiskt extremt jobbigt för vissa. Det är en sann skildring av det utanförskapet men ändå även hur man passar in.

Jag ser verkligen fram emot att läsa mera av Oseman för hon har bara gett mig mersmak av hennes romaner efter vad jag läst av henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar