tisdag 22 mars 2022

Tisdagstrion - Den förra, nu och nästa

 Lätt men ändå inte lätt tema i Tisdagstrion denna gång. För Den förra, nu och nästa är böckerna som nyss var lästa, läses eller ska läsas som ska in i en trio, det är ju lätt att göra en trio om man bara läser en bok åt gången, men som jag som har flera böcker pågång samtidigt, just nu läser jag ju 4 böcker samtidigt och vilken ska jag välja då, och även vilken som är planerad som nästa är ju också lite svårt då jag skulle kunna välja på den fysiska boken eller ljudboken som jag har planer på. Men så här får det bli

  1. Sink or swim av Annabeth Albert, den förra få bli den bok som jag har som senast utlästa, och det är en ljudbok, en gay romance som är väldigt finstämd och hjärtvärmande speciellt då det är familj och barn den centrerar runt.

  2. Det blåser på månen av Erik Linklater, är den ljudbok jag lyssnar på nu, för jag utgår från de ljudböcker jag läser nu då den första i trion blev en ljudbok. Denna har jag tänkt att läsa om länge, då det är en barnbok jag gillade som liten och jag har haft funderingar på att läsa om den för att se om den är lika bra ännu, och just i år så passade den verkligen in i mina läsplaner, just för i Kaosutmaningen finns en punkt att läsa en bok som du älskade som barn, och nu i Mars deltar jag i Middle Grade March, där det finns en punkt att läsa en barnbok som är skriven innan du var född och då denna är utgiven första gången 1945 så passar den in även på den punkten.

  3. Root Magic av Eden Royce, här är det lite svårare igen, för jag har egentligen inte riktigt bestämt mig för vilken ljudbok jag ska läsa härnäst, men troligen denna då det är ännu en barnbok som passar in i Middle Grade March läsplanerna som jag har, detta är en historisk spökhistoria innehållande mod, vänskap och en svart flicka med magiska krafter.

12 kommentarer:

  1. Det är ju verkligen inte alltid man bara läser en enda bok, och vilken man ska sen brukar ju inte heller bli som man tänkt :-) Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för fina boktips! Nya böcker för mig..

    SvaraRadera
  3. Det blåser på månen var en stor favorit när jag var barn. Jag köpte den för något år sedan, men har inte vågat läsa om den.

    SvaraRadera
  4. Inte läst någon av dem. Tack för tipsen.

    SvaraRadera
  5. Det blåser på månen är verkligen en gammal favorit! skulle gärna lyssna på den

    SvaraRadera
  6. Linklater är en riktig klassiker, krig i bakgrunden

    SvaraRadera
  7. Det blåser på månen tyckte jag väldigt mycket om. Vacker titel också

    SvaraRadera
  8. Root magic är jag nyfiken på.

    SvaraRadera
  9. Vilken bra idé! Ja kanske också skulle läsa om Det blåser på månen. Minns ingenting av den. Och så bra det skulle passa in i KAOS-utmaningen.

    SvaraRadera
  10. Sink or swim noterar jag! Det blåser på månen gillade jag inte alls som barn, så jag var förvånad att jag gillade och uppskattade den när jag läste den högt för barnen!

    SvaraRadera