söndag 20 mars 2022

The long way to a small angry planet (Wayfarer #1) av Becky Chambers.

When Rosemary Harper joins the crew of the Wayfarer, she isn't expecting much. The ship, which has seen better days, offers her everything she could possibly want: a small, quiet spot to call home for a while, adventure in far-off corners of the galaxy, and distance from her troubled past.

But Rosemary gets more than she bargained for with the Wayfarer. The crew is a mishmash of species and personalities, from Sissix, the friendly reptillian pilot, to Kizzy and Jenks, the constantly sparring engineers who keep the ship running. Life on board is chaotic, but more or less peaceful - exactly what Rosemary wants.

Until the crew are offered the job of a lifetime: the chance to build a hyperspace tunnel to a distant planet. They'll earn enough money to live comfortably for years... if they survive the long trip through war-torn interstellar space without endangering any of the fragile alliances that keep the galaxy peaceful.

But Rosemary isn't the only person on board with secrets to hide, and the crew will soon discover that space may be vast, but spaceships are very small indeed.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Detta är en omläsning, oftast brukar jag inte skriva en recension på de böcker jag har läst en gång innan, men efter att sen några månader tillbaka hamnat i en science fiction topp och har läst en hel del av den genren mot vad jag hade gjort sist gång jag läste denna bok, har gjort att jag har blivit vanare att läsa genren tror jag och med det sagt gör att jag har mer underhållning av att läsa genren, kändes speciellt så med denna då jag från att gett den 3 i betyg nu höjer den till att ge den 4 av 5 möjliga.

Orsaken till att jag gillar den denna gång är att jag då jag kan slappna av och ta det lugnare då jag läser och på så sätt kan sätta mig in mera i vad som skrivs om miljön, karaktärerna och handlingen då jag redan har läst den en gång och vet i stora drag vad som händer, då jag förra gången kanske mera läste så snabbt att jag inte riktigt hängde med på alla beskrivningar och nyanser som angavs plus inte var en lika van science fiction läsare som jag är nu.

För jag gillar att läsa om de olika karaktärerna och hur Chambers har tänkt sig hur tekniken och världen fungerar och vilka motsättningar och vilken politik som döljer sig bakom handlingarna som sker.

Så nu ska det även bli intressant att läsa vidare i serien, för även om jag hade tänkt det förra gången jag läste den blev det aldrig av då jag inte egentligen hade något som speciellt intresse som drog mig mot det, men det känns det som jag har nu, för jag känner verkligen för att få reda på vad som ska hända nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar