torsdag 16 november 2023

Hett i hyllan vecka 46 / 2023

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Fortsätter med böcker från min långa lista med böcker i min Storytel-bokhylla, är böcker som jag lagt till runt 2017 men ännu inte lyssnat på...

År 1913 beger sig en grupp vetenskapsmän till Arktis ogästvänliga vidder. Fast beslutna om att hitta spår efter Andrées expedition påbörjar de sin färd över snömassorna. Men resan som skulle ha varat en dryg månad sträcker sig ut i oändligheten. De blir fast i mörkret och i ensamheten.

Drygt tjugo år senare sker brutala mord i Stockholm. Kriminalkommissarie Carl Hell och polissyster Maria Gustavsson kallas till mordplatsen. Gärningsmannen utpekas snabbt, men de förstår snart att förklaringen finns i det förflutna, på en plats fylld av skam och skuld.

Där gryningen dröjer är Anna Lihammers tredje kriminalroman som skildrar 1930-talets Sverige och Europa i nazismens växande skugga. 

4 kommentarer:

 1. Jag har läst en annan bok av henne och har väl tänkt att jag ska läsa fler, men det har inte hänt än.

  SvaraRadera
 2. Det första stycket lät intressant men då tänkte jag att jag hellre läser Bea Uusmas Expeditionen. :)

  SvaraRadera
 3. Den här boken blir jag lite nyfiken på.

  SvaraRadera
 4. Jag läste den första och gillade den, men jag tror inte jag läste fler.

  SvaraRadera