måndag 6 november 2023

Världskrig Z : en muntlig historik över zombiekriget av Max Brooks

 

För bara tio år sedan hade Zombiekriget varit nära att utplåna hela mänskligheten.
En namnlös författare, driven av behovet att bevara de överlevandes erfarenheter från de apokalyptiska åren, bestämde sig för att resa över USA och resten av världen.
Världskrig Z består av hans intervjuer med de människor han mött: smugglare och militärer som varit aktivt involverade i kampen, men också vanliga civila som en gång stått ansikte mot ansikte med den här tidens levande - eller snarare odöda - helvete.
Vittnesmålen sträcker sig från den ökända byn Nya Dachang i Förenade Kinesiska Federationen, där pandemispåret tog sin början med tolvårige »Patient Noll«, via de namnlösa skogar i norr där otaliga människor sökte tillflykt i kylan, till ett Sydafrika där Redekerplanen ingav mänskligheten hopp - till ett outsägligt pris.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

Det här var en bok jag länge tänkt att läsa, men sen har det som aldrig blivit av, så det var bra att Evelina gav mig den som förslag att läsa.

Sen var jag inte så förtjust i den, visst var det intressant att den var uppbyggd på det sätt som att en person åkte runt och intervjuade personer om händelserna som hade skett och att det var för en så kallad rapport över hur zombiekriget varit. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar