lördag 4 mars 2017

Bästa - ensliga huset

 Lyrans bästautmaningen följer samma tema som kulturkollos tisdagsutmaning gör, och Lyran skriver så här

Jag hänger på Kulturkollos tema om karga och ödsliga platser och vill att ni idag berättar om den bästa bok ni läst som utspelar sig i en fyr, ett ödsligt spökslott, en oåtkomlig fästning eller liknande.

Jag började tänka och i början kom jag på någon bok av Mari Ljungstedt där det blir en deckarhistoria på en avskild ö i närheten av Gotland där de först är i ett hus och det slutar i en fyr, men tyvärr kan jag inte kalla den för den bästa avskilda byggnaden jag tänker på utan då är det mera....
Agatha Christies  Och så var det bara en, också en deckarhistoria som utspelar sig på en ödslig ö och då i ett även ensligt liggande hus.

Och sen kom jag på en bubblare på en annan bra deckarserie och det är Elly Griffiths serie om tex Ruth Galloway, just Ruth bor i ett ensligt hus liggande långt bort från övrig bebyggelse och ute på sanddynerna vid havet.

3 kommentarer:

  1. Elly Griffiths är bra :) Det var så väldigt längesedan jag lästa Agatha Christie så jag minns det knappt.

    SvaraRadera
  2. Skulle så gärna vilja läsa om Christies bok, det var så länge sedan den lästes. Den nya svenska titeln är mycket bättre än den gamla. Gillar Griffiths oxå. :)

    SvaraRadera
  3. Har läst något av alla de här författarna.

    SvaraRadera