måndag 13 mars 2017

Veckans bokbloggfråga v 11

Barnboksbloggens veckans bokbloggsfråga lyder så här denna vecka:

Har du läst några kurser som handlar om litteratur eller skrivande? Vad har du i så fall fått med dig därifrån? Kan du rekommendera andra att läsa dem? Finns det något du gärna skulle vilja lära dig mer om när det gäller läsande eller skrivande? Har du någon drömkurs, t ex att du skulle vilja grotta ner dig i något speciellt författarskap eller någon specifik genre, även om det kanske inte finns någon sådan kurs idag? 

Har aldrig läst några kurser, men har flera gånger tänkt och jag har även sökt men inte kommit in. Och har då varit intresserad av någon allmän litteratur, eller genreinriktningskurs och då mot deckare och kriminallitteratur eller någon specifik författare tex Astrid Lindgren. Det skulle vara kul att ha läst någon någon gång så jag kanske söker igen och hoppas på tur. 

2 kommentarer:

 1. Vet du, jag fick förverkliga en dröm som jag inte ens vågat tänka mig. Det är en lång historia om hur jag som 40-årig industriarbetare råkade få chansen att göra klart universitetsstudier som jag hoppat av och sen bara drabbades av skönlitteraturen så att jag inte kunde sluta. 10 år tog det, och då grottade jag verkligen ner mig. Först i Dickens, sen Dos Passos och Pynchon. Bara för att nämna några riktiga favoriter. Det slutade med doktorsexamen och det var det roligaste jag gjort dittills. Nåt så underbart! Och på vägen dit lärde jag så mycket om mig själv och om världen. En sak jag lärde mig som kanske var det viktigaste är att det går att göra det man tror är omöjligt. Och att även om man inte måste sikta på nån jäkla examen, så finns det stora och små drömmar som man bör unna sig att genomföra.
  Ellington

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du fick förverkliga din dröm där, jag har mera problemet att jag är så intresserad av så mycket, inte bara inom litteraturkunskap och har funderat över andra kurser med och även läst ett par.

   Radera