lördag 25 mars 2017

Bokbloggsjerka 24-27 mars 2017

Annikas litteratur och kulturbloggs bokbloggsjerka denna vecka lyder så här;

Har någon av de författare som du följer bidragit till en tv-serie/film, om inte, vem tycker du skulle få chansen och varför?

I denna fundering blir det två saker som jag började undra över vad Annika menar, följer innebär det om det är en författare man läser böcker av eller att man följer dem på sociala medier, men jag antar att det är dem författare man läser. 
Sen antar jag att hon inte menar de egna böckerna som författaren har skrivit blivit tv-serie eller film, för där finns det ju hur många som helst speciellt om man gillar deckare både i bok och tv/film form. Såsom Agatha Christie, Lisa Marklund, Sjövall & Wahlöö, Hening Mankel, Camilla Läckberg, Viveca Sten,Anna Jansson, etc 

Cilla och Rolf Björlind är de ända författare jag kommer på nu i nuläget som började skriva tv manus innan de började skriva böcker. 
Sen har ju J K Rowling varit med i manuset till filmen Fantastics beast and where to find them.
Annars kommer jag inte på flera eller tror inte jag har hört talas om.

Sen angående chans skulle jag vilja se mer författare som skriver fantasy skulle få vara med att göra tv/film av episk fantasy, som tex Robin Hobb, Brian Sanderson. 

2 kommentarer:

  1. Filmer eller serier baserade på Robin Hobbs böcker låter intressant.

    SvaraRadera
  2. Paret Börjlind verkar ha skrivit många manus till mycket jag har sett. Däremot har jag ännu inte läst deras böcker :)

    SvaraRadera