torsdag 23 mars 2017

Hett i hyllan vecka 12 - 2017

Bokföring enligt Monika skriver så här om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna veckas hyllvärmare har jag haft i ca ett år, efter en vinst på någon bokblogg. Och att jag inte har läst den än är mycket chockande och upprörande efter att jag i söndags kallade författaren min bästa irländska författare och bästa författare i denna genre av böcker.

Fotot visar en leende tonårskille. Över hans blå t-shirt har någon omsorgsfullt klistrat fast utklippta bokstäver: Jag vet vem som dödade honom. 

Det har gått ett år sedan Christopher Harper hittades ihjälslagen på den välklippta gräsmattan innanför murarna på flickinternatet St Kilda's. Chris var sexton år och elev på pojkskolan i närheten. Nu dyker en av tjejerna på St Kilda's, Holly Mackey, upp på polisstationen med ett foto på Chris i handen. Holly säger att hon hittat bilden på internatskolans anslagstavla, där eleverna sätter upp lappar med sina hemligheter. Hennes historia ger nytt liv åt fallet och kriminalaren Stephen Moran ser sin chans att äntligen klättra i graderna. Men för att lyckas måste han samarbeta med Antoinette Conway: kantig, illa omtyckt och utstött bland de manliga kollegorna på mordroteln. Och han måste tränga sig in i den slutna och laddade världen på internatet. 

Kriminalpoliserna Morans och Conways intensiva utredningsarbete ger En hemlig plats ett febrigt tickande driv, samtidigt som Tana French målar upp en tonsäker skildring av tonårsliv: med skoningslöst intrigerande och mörka hemligheter, men också svindlande ung kärlek och en magiskt stark vänskap.

Text och bild från Albert Bonniers förlags sida.

3 kommentarer:

  1. Har inte läst något allt av Tana French ännu trots att jag haft lust :)

    SvaraRadera
  2. Har läst en bok av den här författaren men det var för ett bra tag sedan.

    SvaraRadera
  3. Den köpte jag på bokmässan förra året och eftersom serien är med i min avsluta-serier utmaning så kommer den att bli läst i år :)

    SvaraRadera