onsdag 8 mars 2017

Tematrio -kvinnor

Lyran funderar denna vecka i Tematrion angående kvinnor och jag svarar idag Internationella kvinnodagen till ära:

Temat för trion den här veckan, berätta om tre bra texter som handlar om kvinnor. Klassiker, lyrik, faktaböcker, elaka mammor, vackra häxor o s v välj själv! Eller blanda hejvilt.

Alltid när jag ska komma på något till en trio kommer jag antingen inte på något eller alldeles för mycket, och det jag skriver denna gång får gälla för tillfället, för om jag skulle göra en likadan trio en annan dag skulle det troligtvis se helt annorlunda ut. Jag ska göra en trio utifrån det jag kom att tänka på nu och går från tidig barndomsläsning till vad som intresserar mig både då och nu.


 1. Kulla-Gulla av Martha Sandvall - Bergström. Här började min läsarbana, en del av denna serie fick mamma läsa för mig sen tog jag över läsningen själv.
 2. Bridget Jones dagbok av Helen Fiedling. Detta var en tidig fascination att läsa denna form av böcker. Nu är jag väl inte lika intresserad av Chcik - lit litteraturen men den läses lite då och då.
 3. Blonde av Joyce Carol Oates. (Oates har skrivit andra bra skildringar av kvinnor också)Roman som handlar om Marilyn Monroe. Jag gillar att läsa både biografier och romaner baserade på riktiga händelser och personer.3 kommentarer:

 1. Jag tror att jag läste någon av Kulla-Gullaböckerna för länge sedan men fastnade aldrig för den serien.

  SvaraRadera
 2. Kulla-Gulla minns jag med värme, som jag älskade dom böckerna när jag var liten! Blonde har jag i min hylla men ännu oläst. / Midnattsord

  SvaraRadera
 3. Å, Kullagulla läste jag och min fru för våra döttrar när de var små. Sen läste de dem själva igen när de blev lite äldre. De är fortfarande bokälskare.
  Ellington

  SvaraRadera