lördag 4 mars 2017

Bokbloggsjerka 3-6 mars 2017

I veckans bokbloggsjerka undrar Annika: 

Jag har läst att Peter May har en app om Isle of Lewis som visst ska vara något utöver det vanliga. Tyvärr kan jag inte själv ta reda på om det stämmer eftersom jag inte har en iPhone (ska visst komma för Androider också så småningom).
Vad tycker du om det här relativt nya sättet för författare att ytterligare befästa sig själv och sina böcker hos läsare/konsumenter?
Utifrån tidigare sätt att fördjupa läsandet av en bok har ju författare haft hemsidor, bloggar, sociala medier och sånt har jag väl följt och tittat på men inte i den utsträckningen att jag har gjort det under läsandet av en viss bok, där tex Marissa Pessels Nattfilm, hade en hemsida där man kunde kolla samtidigt som man läste boken, jag gjorde inte det men visst att det fanns. Likadant har jag hört om en annan bok Cathys bok, tror jag den hette, väldigt osäker på detta.
Tror att författare som marknadsför sig och sina böcker på andra sätt än genom bara boken, kanske kan passa för vissa men det får ju inte ta undan saken med boken, boken som sig själv måste ju fungera också, annars blir det raka motsatsen att läsaren av boken inte kan tillgodogöra sig den enbart genom att läsa den. Sen kan det ju vara lite intressant att se mer om boken, karaktärerna och författaren, Den är ju en fandom som vi alla är intresserade av i bland. Se bara Harry Potter med sitt Pottermore etc.

3 kommentarer:

  1. Hade Douglas Adams haft en app hade jag skaffat den, annars får det vara :)

    SvaraRadera
  2. Jag är klart nyfiken på vad en app kan bidra med.

    SvaraRadera
  3. Jag känner att jag vill fokusera på boken och inte pilla på en app samtidigt för då kollar man fort annat och så slutar man läsa..

    SvaraRadera