torsdag 9 mars 2017

Olikhetsutmaningen - något nytt och något gammalt

Lilla O har på sin blogg precis startat en ny utmaning som hon kallar Olikhetsutmaningen och denna vecka kör hon på något nytt och något gammalt. Jag gör här ett försök att göra den, hoppas att det är så här hon har tänkt det.

Som Lilla O skriver så har hon utifrån tanken på 90-talet som kulturkollos veckotema är för denna vecka valt detta ämne. Och min gamla som jag väljer kommer just från 90-talet. Och jag har valt TV-serier för när jag tänkte tillbaka till mitt 90-tal så kom jag att tänka på Beverly Hills, så mycket att jag till och med började titta på den, och lite pga att jag har länge tänkt att titta på den igen just för att jag har sett repriser och så flera gånger men ändå på något sätt missat att se alla avsnitt, men det är kanske inte så konstigt för den består ändå av 10 säsonger,


Sen till något nytt, jag har den senaste månaden hört talas om serien Riverdale och har nu sett två avsnitt, och detta är en serie jag kommer att fortsätta att titta på. Den finns på Netflix och är en orginal serie där och de släpper avsnitt varje vecka har tills nu kommit 6 avsnitt.
Dessa två serier har både likheter och olikheter. Som dessa, Riverdale skiljer sig genom att ha en mordhistoria med mörka hemligheter, men den utspelar sig på en High School med dess elever, lärare men även föräldrar skildras. Tvillingar, dock en mördad då, En ny elev börjar i skolan. Luke Perry är med i bägge, i Riverdale spelar han en elevs pappa. Lite kuriosa att det finns en elevs pappa som är dömd för skattebrott precis som Jack McKay Dylans (Luke Perry) pappa i Beverly Hills,


7 kommentarer:

 1. Jag har sett Riverdale alldeles nyligen. Det är många 90-tals stjärnor med. Tänker på Mädchen Amick som var med i Twin Peaks.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henne kände jag inte igen fast jag har sett Twin Peaks. Dock kände jag igen Lochlyn Munro, men kom inte på varifrån först, men han hade ju varit med i Förhäxad (Charmed) och 21 Jump Street och det är ju två TV serier jag har sett med. Så ännu mer 90-tal favorit serier.

   Radera
 2. Beverly Hills var verkligen en stor grej när den kom. Det fanns så väldigt få ungdomsserier då. Riverdale blir jag sugen på att kolla in.

  SvaraRadera
 3. VKommer ihåg hur vi diskuterade Beverly Hills på rasterna dagen efter avsnitten :) Bygger inte Riverdale på serietidningen Acke? Tycker trailern ser väl mörk ut för det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning, tror inte det, har inte läst Acke så mycket. Nej, det är ingen komedi utan den har nog mest mörka inslag.

   Radera
 4. Beverly Hills såg jag allt när det gick.

  SvaraRadera
 5. Beverly Hills har jag ju sett några gånger... Har musikintrot i huvudet nu :-)

  SvaraRadera