onsdag 3 januari 2018

2017 var året jag började lyssna på Podcast

Jag läser ju inte endast böcker och ville skriva ett inlägg om vad jag lyssnat på förutom musik och ljudböcker.
Alltså jag har lyssnat på Podcasts även innan detta år, men jag började inte med att göra det så regelbundet som jag har gjort nu föregående år. Innan lyssnade jag mycket på radiopogram genom appen Sveriges Radio Play, sen upptäckte jag att vissa poddar kunde hittas på Spotify men sen jag skaffade appen Player Fm är det den jag lyssnar på poddar igenom.

Ni bokbloggare har ju tipsat mig både angående sådana poddar som talar om läsning, böcker och litteratur, så det lyssnar jag på en hel del. Listar de jag försöker lyssna mig igenom nu (har fler som jag har lagt i prenumerationer men ännu inte lyssnar på).

Lundströms bokradio
En förbannad podd
Machete bokpodd
Reading Women

Sen var det många både bokbloggare som tipsade om Serial som jag började lyssna och blev intresserad av Adnan Syed, och letade upp andra poddar tex Undisclosed som i sin första säsong också tog upp hans fall ( och där den ena advokaten är nära vän till hans familj och utifrån vad de fick fram så verkar det som han är felaktigt dömd och de försöker få en resning för honom. Nu är jag inte helt uppdaterad de kanske har lyckats med det nu.).
Och därigenom att jag började lyssna på dessa så hittade jag Crimewriters on ... och de talar ju både om dessa poddar som tar upp kriminalfall, TV-serier eller filmer etc ( Tex  The Pepole vs O J Simpson , Beware the Slenderman etc) etc. De gör att jag hittar hur många andra nya amerikanska, kanadensiska, australienska etc att lyssna på och ibland undrar jag verkligen om tiden ska räcka till, för jag vill ju göra annat än bara följa allt som de tipsar om.

Serial
Undisclosed
Truth & Justice
Crimewriters on ....
Phoebe´s fall
Missing & Murdered
Gone at 21
Stranglers
Accused
Someone knows Something
Up and Vanished
Breakdown
In the Dark
Actual Innoncent
Offshore

Sen hittade jag själv Mordpodden och sen fler svenska, (de jag listar här är de jag lyssnar på för tillfället, har fler på gång som jag ännu inte har börjat lyssna på än).

Mordpodden
Svenska mordhistorier
Spår
Misslyckade brott

Och sen finns det lite blandning på andra poddar jag kan lyssna på i bland (som sagt i denna kategori finns det fler men jag tog upp dem jag helst lyssnar på).

Sinnessjukt
Ångetestpodden
Superältarna
Snedtänkt med Kalle Lind
Tankar med ...Daniel Redgert
Drömpodden
Den Friska Wargen
First Day Back

2 kommentarer:

  1. Undisclosed måste jag nog kolla upp, speciellt den säsongen om Adnan då!

    SvaraRadera
  2. Jag håller även på att lyssna på säsong 2, och det är även det en felaktig dömd mördare det handlar om. Den enda nackdelen med dem, är att man måste vara skärpt när man lyssnar, det är så mycke info plus att de har mycket extramaterial på sin hemsida, jag hinner inte kolla upp det fast jag vill. (Vill ju göra annat än bara ägna mig åt den podden). Men den är så bra!!!!!

    SvaraRadera