måndag 1 januari 2018

Kungarnas krig (Games of thrones 2) av R R Martin

Den natt drakarna föds brer kometens svans ut sig över gryningen, röd som blod och eld, praktfull och skrämmande på en och samma gång. Likt ett nysmitt svärd med glödhet klinga river kometen upp ett sår på himlen och förebådar en ny tidsålder.
Sedan kung Robert dött betraktar sig hans bror Stannis som arvtagare till järntronen. Men han är inte ensam om sina anspråk. Det råder kaos i de sju konungarikena och de olika släkterna är beredda att slåss om makten. Det pågår ett krig där man inte kan lita på någon. Brodermord, blodskam och svartkonst, en prinsessa förklädd till tiggarpojke, en livmedikus som besitter ett dödligt gift och stråtrövare som lämnar bergen för att hemsöka dalen. Ett krig där segern går till den som äger det vassaste stålet och det hårdaste hjärtat och där döden vandrar i natten. När kung slåss emot kung darrar landet i fasa.
.
Kungarnas krig är den andra boken i Sagan om is och eld.
Bokomslag och beskrivning från Bokus sida.

Sista boken utläst 2017 och sista recensionen för 2017. Det gick lite trögt att läsa denna bok (började läsa den i april och blev inte utläst förrän i dag). Tror mycket att det berodde på att den var så tjock över 700 sidor, för handlingen är ändå något som fångar mig. Även om jag blir lite frustrerad av att det är så många olika karaktärer man följer, och jag är verkligen inte intresserad av att läsa om alla. 
Jag varvade med ljudboken också och det var lite frustrerande för att uppläsaren Harald Leander läser lite sakta, men som tur kan man ju öka uppspelningstakten i Storytel och jag klarade även att lyssna i dubbel hastighet ibland men vanligtvis gjorde jag det i x1,75. 

1 kommentar: