onsdag 17 januari 2018

Kulturkollo - vilka tonåringar är dina favoriter?

Kulturkollo skriver för denna veckoutmaningen så här:
Vi ägnar veckan åt tonåringar och det är självklart så att det även påverkar vår veckoutmaning. Berätta om tonåringar i kulturens värld som du tycker om eller kanske sådana som du tycker är riktigt hemska. Kanske vill du också lyfta fram sådant du älskade som tonåring och som din inre tonåring älskar nu?!
Vilka tonåringar och tonårsskildningar vill du lyfta fram? Skriv ett inlägg på din blogg, svara i kommentarer eller dela dina tankar i sociala medier. Jag ser fram emot att få ta del av era svar.
 Åh vilka tillbaka blickar jag fick genom att de skrev om Cynthia Voigts serie om syskonen Tillerman, de var en av de stora favoriterna jag läste om när jag var tonåring och även Maria Gripes Skuggan-serien och Agnes Cecilia, en sällsam historia och Tordyveln flyger i skymningen. Just TV/film kan jag inte komma på att jag såg något speciellt riktat mot tonåringar.  Förutom att Terror på Elm Street skrämde mig rejält i sjuttonårsåldern.

I dagens litteratur finns det många ungdomsböcker och sevärda TV-serier,  jag får begränsa mig och nämner bara några få.
Böcker; Rick Riordans böcker, de skulle jag även som tonåring gilla, pga jag som tonåring var mycket intresserad av just grekisk, romersk och egyptisk mytologi.
TV-serie, jag gillar Teen Wolf, Scream och Riverdale. 

3 kommentarer:

  1. Min tolvåring älskar Rick Riordan, men jag har faktiskt inte läst. Kanske ska göra det, men det är ju så himla tjocka böcker ... Terror på Elm Street vågade jag aldrig se. Jag var alldeles för feg.

    SvaraRadera
  2. Jag hade också älskat Rick Riordans böcker som tonåring. :)

    SvaraRadera
  3. Riverdale har jag funderat på att se :)

    SvaraRadera